Треньорът на Монтана Емил Велев заяви, че неговият тим е играл добре срещу Левски при загубата у дома с 0:1 в 32-ия кръг на А група. Според наставника на монтанчани разликата в мача са я направили съдиите, които са оказвали подкрепа на "сините".

Велев имаше претенции както около ситуацията, при която Левски откри в 51-ата минута, така и за дузпа срещу Петър Атанасов, който по думите му е бил задържан от Макс Карнер.

„Футболистите бяха готови за този мач. До последния момент се опитвахме да вкараме гол, затруднихме отбора на Левски максимално, но завършващият удар ни убягваше. Имам претенции за две ситуации – техният гол падна след нарушение срещу Данчо Тодоров. Другото е претенция не за 100-процентова, а за 1000-процентова дузпа“, коментира Велев.

„Опитахме да играем добър футбол, да бъдем равностойни. Пак ни споходи малшанс и загубихме. Петър Атанасов ми каза, че е бил съборен с две ръце отзад, затова не е могъл да ритне топката. Не знам дали е нарочно от съдията, фактите са факти. Левски си е Левски, но не могат да станат шампиони. Не трябваше да имат такава подкрепа от съдиите.“

„Нямам обяснение защо губим у дома. Стараем се да тренираме нещата, които ни трябват за мача. До голяма степен ги правим. Едно невнимание води до гол. Срещу Левски е трудно да обърнеш мач. Трябва да сме готови за всеки мач, това важи и за следващия срещу Черно море, който отново е тук на нашия стадион.“

„Почти всички играчи взимат участие в мачовете. В следващия няма да играят и Асен Георгиев, и Станислав Генчев. Както са подредени мачовет, смятам, че 4 дни са напълно достатъчни за един организъм да почине и да се възстанови“, добави Велев.