„Не мисля, че имаше някакъв сблъсък, защото Ботев владееше инициативата през целия мач. При нас нещата не стояха добре. Причините на мен са ми ясни, но не исках да виждам отбора така безпомощен в хода на мача. Ботев създаде много чисти голови положения и резултатът можеше да е много по-голям. Ние повече бяхме спаринг, просто не се получаваха нещата. Има и такива мачове. Желанието беше видно, но нямаше как да спечелим точки – щеше да е случайно. Когато играеш по този начин може да разчиташ само на късмета. Ботев заслужево спечели мача. Всичко, което пробвахме, не се получаваше“, коментира старши треньорът на Монтана Ферарио Спасов след поражението с 0:1 от Ботев Пловдив в 11-я кръг на А група.

„Когато направиш силен мач и очакваш отборът да играе още по-добре, обикновено се получава тази картина. Нямаме равномерно представяне. Доста редуваме силни игри с безлични. Явно бъркаме някъде. Може би в състава или начина на водене на игра, но това са неща, които да се анализират. Имахме доста ситуации, в които при правилно разиграване, можеше да се получи. През второто полувреме нямахме нищо пред вратата на противника. Домакините силно желаеха победата, вкараха един гол и изпуснаха доста повече“, заяви още Ферарио Спасов и добави:

„Ако ме питате, в моите представи мястото на Монтана, можехме да бъдем доста по-напред в класирането. Имаме доста неща, в които отстъпваме на другите професионални отбори. След загуба настроението е понижено, но следва една много тежка поредица и няма къде да навеждаме глави. Вярвам, че още в следващия мач ще се представим на едно добро ниво.“