Героят на Монтана в двубоя срещу Ботев Пловдив Иван Минчев, който реализира хеттрик във вратата на „канарчетата“, застана зад камерата на Diema Sport, за да разкаже малко повече за себе си.

„Радостта от трите гола срещу Ботев е неописуема. Няма как да се опише. След първия гол си казах, че мачът започва добре за нас и трябва да устискаме до края и да удържим победата. След това обаче стана лесно. Не всеки ден ми се случва да вкарвам по три гола на мача. След това всички ме поздравяваха, получих и доста обаждания. Треньорът също ме поздрави“, коментира младият футболист, който е висок само 160 см и официално е най-ниският играч в А група.

„Още на 10-години започнах да тренирам в Казанлък. След това ме привлякоха в Ловеч, където прекарах 3-4 години. В Монтана дойдох от Спартак Варна. Там отборът беше добър, но нямаше средства и финанси. Наложи се всички да си търсим нови отбори. Момчетата ме посрещнаха много добре. Имаше и момчета, с които се познавахме от други отбори. Отборът е добър, както и колективът“, продължи Минчев.

„Не ми пречи, че съм най-ниският футболист в А група. Аз съм свикнал и предполагам, че на другите повече им пречи, тъй като съм по-повратлив“, каза още той.

Нисичкият халф на Монтана призна, че като дете се е възхищавал на френската легенда Зинедин Зидан.