Лудогорец вече е само на една точка от титлата в А група. Това стана след пестелива победа над последния в класирането Монтана в Разград с 2:1. Но гостите показаха зъби и можеха да си тръгнат дори с точка, но техен гол в последните минути беше отменен. 

Джонатан Кафу и Жуниор Кишада реализираха в началото и дадоха преднина от два гола на тима си. После обаче веднага Георги Пашов намали, а до края монтанци изпуснаха няколко много хубави шанса и в крайна сметка разградчани победиха и докосват титлата. 

Мачът започна с очаквано надмощие за шампионите. Въпреки че нямаше опасности пред вратата на Монтана, усещаше се, че крепостта на гостите скоро ще капитулира. И това стана след десет минути игра. 

Тогава Жуниор Кишада, който за първи път от много време започна като титуляр, по прекрасен начин изведе зад защитата Джонатан Кафу. Бразилецът с хубав удар намери лявата греда, а от там се оплете в мрежата за 1:0. 

Последваха още няколко положения пред вратата на монтанци, макар че и те не стояха прибрани в отбрана. Разградчани стреляха предимно от дистанция, но Лукас Саша на два пъти и Вандерсон не бяха точни. 

Иван Стоянов пък имаше хубава възможност за "орлите" в 19-та минута, но хубавото му центриране нямаше как да бъде засечено от някого пред вратата. Малко след това дойде и най-спорната ситуация в мача. 

В 20-та минута Атанас Илиев се откъсна и преодоля вратаря Владислав Стоянов. Той обаче реши да се строполи в наказателното поле, а дузпа нямаше. Нападателят можеше да стреля в опразнената врата, но не го стори, а падна и беше наказан с жълт картон. 

И така се стигна до 23-та минута, когато домакините поведоха с 2:0. Тогава Вандерсон проби отдясно по фланга и центрира успоредно на голлинията. Козмин Моци не можа да засече от два метра на опразнената врата, но топката стигна до Кишада, който от 3-4 метра разстреля Иванов за 2:0. 

Но последва бърз отговор от Монтана. В 25-та минута Иван Стоянов центрира перфектно от корнер, защитата на Лудогорец изпусна Георги Пашов и бившият младежки национал на България с плонж с глава от 6-7 метра вкара на празна врата - 1:2. 

Последва натиск на разградчани, които обаче предпочитаха да обстрелват вратата на противника предимно от дистанция. Но изстрелите на Лукас Саша и Вандерсон не бяха точни. Или по-точно Иванов ловеше. Козмин Моци също стреля от дистанция, но стражът на Монтана пак беше на мястото си. 

Към края на полувремето Вандерсон центрира успоредно на голлинията и Георги Ангелов изчисти, но по такъв начин, че топката за малко да влезе в собствената му врата. В последните секунди преди почивката Вандерсон пак стреля от дистанция, но пак нямаше късмет и топката мина само на 2-3 сантиметра встрани от вратата. Така почивката дойде при резултат 2:1 за шампионите. 

Втората част започна доста по-лежерно и на ниски обороти, защото явно домакините вярваха, че без много усилия ще си изковат успеха. Но това тяхно високомерие можеше да бъде наказано. 

Първо в 53-та минута Атанас Илиев беше изведен сам срещу Владо Стоянов, но ударът му беше избит от вратаря. При добавката Петър Атанасов стреля от хубава позиция, но пак стражът на България беше непробиваем и изби в корнер. 

Постепенно домакините се опомниха и взеха отново събитията в ръцете си. На терена след дълго отсъствие се появи Върджил Мисиджан и той на три пъти можеше да отбележи гол, единият път от пряк свободен удар, но Иванов се намеси. 

Освен това центриранията на холандеца вещаеха опасности, но пак нямаше кой да засече топката в опасна близост пред Христо Иванов. А когато това се случваше, топката летеше в аут от хубави положения. 

В последните минути имаше доста интересни и двуостри атаки. Иван Коконов в 78-та минута напредна добре и можеше да създаде опасност, но в последния момент защитник на Лудогорец се справи. При ответната контра Кишада се измъкна зад защитата и стреля, но в аут. 

Така се стигна до 82-та минута, когато Монтана можеше да полее с леден душ противниковата защита. Петър Атанасов центрира от пряк свободен удар, Владислав Стоянов изпусна топката, която влизаше в мрежата му. При добавката Асен Георгиев беше точен, но се оказа, че е бил зад защитата и този гол беше отменен. 

Това беше последната опасност пред вратата на разградчани. В края Мисиджан неколкократно проби опасно, но не можа да намери съотборник и в крайна сметка до повече попадения не се стигна. 

Така Лудогорец се докопа до важната победа и се доближи само на точка от титлата. Монтана пък продължава да изостава в битката за оцеляване и вече е на пет точки зад Пирин, но показа, че заслужава да се пребори за осмата позиция.