Монтана освободи дошлите на проби в отбора последния момент двама португалски футболисти. Централният защитник Рикардо и таранът Камара пристигнаха на стадион „Огоста” в петък вечерта, в събота преди обяд специално за тях бе организирана извънредна контрола с юношите ст.в. на клуба, която бе спечелена с 5:0, а Камара вкара третия гол.

По-късно след обяд Монтана изигра последната си контролна среща преди старта на новия сезон и победи с 2:1 в Правец гръцкия елитен Ксанти.В тази проверка Рикардо изобщо не влезе в игра, което бе индикация, че на него няма да се разчита. Камара пък се появи като резерва след почивката, но престоя на терена само 5-6 минути, колкото да удари без топка противников състезател и да бъде изгонен счервен картон. Това явно предопредели и неговото оставане в отбора.

След мача старши треньорът на монтанци Стевица Кузмановски заяви, че двамата са изостанали с подготовката и разкри, че продължава да търси централен защитник и нападател и разпусна отбора три дни ваканция. Монтана започва подготовката за гостуването на Левски във вторник, 26 юли.