Помощникът на Емил Велев в Монтана Дилян Иванов застана пред камерите след мача с Локомотив Пловдив заради наказанието на Кокала. Той отдаде поражението от "железничарите" на "карък" и малшанс. 

Монтанци изпуснаха две невероятни положения в последните секунди, като Петър Атанасов и Сергей Георгиев изпуснаха на практика на празна врата и лишиха тима си поне от равенство. 

"Искам да поздравя момчетата за мъжката игра, която показаха. Но демонстрирахме и слабостите си да не можем да вкараме гол. За пореден път това ни е ахилесовата пета. Излязохме на положения, но малшансът ни преследва. А и това ни е слабост", сподели Иванов пред Diema Sport. 

"Не мога да кажа какъв е проблемът. Искаха, правеха всичко възможно, но голям карък ни преследва напоследък. С една победа в Благоевград ще си дойде всичко на място. Очаквахме днес да я постигнем, но нямахме късмет." 

"Не мисля, че не бяхме спокойни, напротив. След гола на Локомотив излязохме на две чисти положения и това не ни притесни. Няма напрежение, със сигурност. Всичко е спокойно при нас, само ни липсва една победа. Честитя победата на Локомотив, по-добре се адаптираха на този терен. Но реалният резултат за мен е равен, а накрая можеше и да победим", сподели още помощник-треньорът след мача.

Накрая той коментира и следващия съперник на тима си. Следващия уикенд Монтана среща Пирин в Благоевград, а това е директна битка за спасение, тъй като по всичко личи, че един от тези два тима ще е на бараж за оцеляване.  

"Мачът с Пирин е директна битка за оцеляване. Ако ги бием, минаваме три точки пред тях, защото не вярвам да направят нещо на "Герена" в неделя", сподели още Иванов пред камерата на Diema Sport.