Последните два отбора в А група – Монтана и Пирин завършиха наравно 1:1 в мач от 17-ия кръг на първенството. Двата отбора изиграха интересен мач помежду си, но надали са останали доволни от резултата в битката си за оцеляване.

Все пак с равенството Монтана сложи край на серията си от шест поредни загуби. Пирин пък продължава да няма поражение в последните 4 двубоя след равенствата с Литекс и Лудогорец, и победата над Левски.

Резултатът бе открит още в 5-ата минута, когато Тодор Траянов, на пръв поглед случайно, стана автор на великолепен гол. Халфът на Пирин пое топката малко след централната линия отдясно по атаката, откъдето сякаш опита центриране, но всъщност се получи много коварен директен изстрел, който влетя във вратата на Христо Иванов.

Двубоят продължи равностойно, а футболистът на Монтана Атанас Илиев трябваше да напусне терена принудително в 29-ата минута, след като контузи ръката си, а в последствие тя бе гипсирана.

В 35-ата минута домакините успяха да изравнят. Голът падна след удар с глава на най-ниския на терена Иван Минчев. Той се възползва от центриране отдясно на Здравко Лазаров и успя да засече топката, отправяйки я технично към горния ляв ъгъл.

В началото на второто полувреме Пирин бе по-активният отбор на терена, а опасен удар на Тодор Траянов бе спасен от решителна намеса на бранител. Христо Иванов пък спаси блестящо коварен изстрел на Антонио Хаджииванов в 77-ата минута.

В ответната атака пък Сергей Георгиев направи фрапантен пропуск за домакините, след като от едва два метра и почти без съпротива от вратаря, изпрати топката в аут.

В 85-ата минута Георгиев вкара топката във вратата на Пирин, но попадението му бе отменено заради засада, която предизвика много недоволство сред играчите на Монтана.

Домакините бяха близо до победата и в добавеното време на мача. Йордан Тодоров центрира отдясно към наказателното поле, където Матей Поплатник засече с глава, но Красимир Костов отново бе на мястото си и спаси.

В класирането Пирин остава последен с 10 точки, а пред "орлетата" е Монтана с 13.