Славия посреща Монтана в събота, 28-и май от 17 часа в последния, 36-и кръг в родната А група. Срещата ще бъде предавана по Diema, в Gong Play, както и на честотите на Дарик радио. Развитието на мача минута по минута ще може да проследите в сайта Gong.bg.

Славия е на четвърта позиция с 46 точки и се стреми към класиране в евротурнирите, а тимът на Монтана е последен във временното класиране в А група и ще играе бараж за оставане в елита. Така двубоят в София е без значение за гостите, докато "белите" ще гонят задължителна победа, за да запазят мястото си в класирането и така да подпечатат участието си в Лига Европа. Със същия актив от 46 точки е и Локомотив Пловдив като "смърфовете" ще се надяват на издънка на Славия, за да изпреварят съперника си докато в същото време тимът на Илиан Илиев трябва да победи Пирин в Благоевград.

В лагера на „белите“ наказани са Диего Фераресо и Омар Абуд.

При монтанчани основната новина е раздялата на клуба с треньора Емил Велев. Контузени са Иван Михов и Раиф Мурадов, а в отбора вече насочват мисли към предстоящия бараж.

По същото време, от 17 часа, са мачовете Пирин - Локомотив Пловдив и Берое - Левски.