Литекс е новият лидер в А група. Това стана, след като ловчанлии победиха трудно с 2:1 Монтана в последния мач от третия кръг на първенството, противопоставил два отбора без загуба до този момент.

В крайна сметка гостите от Монтана бяха тези, които напуснаха терена с първото си поражение, но преди това дадоха всичко от себе си и не бяха никак далеч от това да вземат поне точка от негостоприемния Градски стадион в Ловеч, който стана арена на качествен и интригуващ сблъсък.

Данило Асприля се превърна в герой за "оранжевите", след като в началото на мача даде аванс на своя тим с нов гол-красавец на своята сметка, а с попадение от дузпа донесе и победата. 11-метровият удар също бе изработен от Асприля след единоборство с Асен Георгиев, при което обаче останаха и съмнения за симулация. Само 2 минути по-рано Борислав Балджийски бе изравнил с добър изстрел от далечно разстояние.

Така Литекс оглави класирането със 7 точки, колкото има и Берое, но с по-лоша разлика. Двата тима остават и единствените без загуба от началото на сезона. Монтана пък отново демонстрира, че ще играе роля в първенството. Тимът на Ферарио Спасов е най-резултатен до момента със 7 гола и е на пето място с 4 точки.

Домакините започнаха мача по-добре, а първият удар бе дело на Арсенио Нунеш, който в 6-ата минута стреля с глава, но без проблеми за Христо Иванов.

Ловчанлии обаче бързо успяха да намерят пътя към вратата на своя съперник. След като вкара гол красавец срещу Лудогорец, Данило Асприля повтори упражнението и в 11-ата минута на мача с Монтана. Колумбиецът пое топката отдясно в половината на гостите и мощно навлезе към наказателното поле, премина покрай двама съперници и с прецизен удар с левия крак в долния десен ъгъл на вратата вкара за 1:0.

Монтана можеше да изравни бързо, но късметът не бе на страната на Йордан Тодоров в 17-ата минута, когато опитният флангови футболист изстреля великолепен изстрел от воле от над 25 метра, но топката срещна напречната греда. До края на полувремето играта бе сравнително равностойна, но нов гол не падна.

Второто полувреме започна в спокойно темпо преди да дойде 60-ата минута, в която Борислав Балджийски изравни за 1:1 след перфектен изстрел извън наказателното поле. Асът на Монтана пое топката отдясно и успоредно на голлинията се освободи от Страхил Попов, след което стреля силно и затрудни Винисиус, който не реагира добре и допусна топката във вратата си.

Още в ответната атака обаче съдията Станислав Ставров отсъди доста спорна дузпа за Литекс, след като Данило Асприля падна в наказателното поле след съприкосновение с Асен Георгиев, при което останаха съмнения за симулация. Самият Асприля застана зад топката и успя да реализира дузпата за 2:1.

До края на мача последваха куп смени, които накъсаха играта. Гостите опитаха да стигнат до ново изравняване, но не стигнаха до добри възможности. Рафаел Перес пък можеше да реши всичко в 81-ата минута, когато от великолепна позиция не успя да преодолее Христо Иванов.