Монтана разкова Ботев Пловдив с 6:0 за първа победа след завръщането си в А група.

Пред своя публика на стадион "Огоста", домакините свършиха работата си още през първото полувреме, а Иван Минчев се отчете с хеттрик за успеха.

Ботев не успя да вземе дори точка от Монтана, и остава само с една, след първите два кръга, преди дербито с Локо Пд.

През първото полувреме на терена имаше само един отбор, и това бе Монтана. Домакините започнаха ударно, и след първия четвърт час вече водеха с 3:0.

Отличен гол за Монтана даде старт в петата минута. Борислав Балджийски бе изведен в пеналта от Иван Минчев, после му върна към границата на пеналта, и Минчев с техничен удар прати топката в далечния горен ъгъл на Мишо Иванов.

Само две минути по-късно Атанас Илиев покачи на 2:0. Минчев опита да шутира между куп играчи, топката се промуши до Илиев, който бе непокрит и стреля точно от десетина метра.

Нов атрактивен гол на сметката на Монтана вкара Боби Балджийски в 14-та минута. С мощен шут от 25 метра той прати топката през Мишо Иванов, който не успя да отрази.

Боби Балджийски нацели и греда, още две минути по-късно, с техничен удар от границата на наказателното поле, топката срещна сглобката над Иванов.

Първият точен удар към вратата на Монтана се случи в 26-та минута, Алекс Колев шутира от дъгата, но право в ръцете на Христо Иванов.

Нещата станаха трагични за Ботев в 35-та минута, след невероятно попадение на Иван Минчев, който от 40 метра видя, че Мишо Иванов е излязъл напред, и стреля. Иванов леко опита да отбие, но топката влетя в горния ъгъл на вратата му.

Реферът Георги Димитров се опита да даде шанс на Ботев поне за един гол, като отсъди спорна дузпа в 42-та минута. Николас Варела падна в пеналта, макар че Асен Георгиев доста своевременно да махна крака си. Зад топката застана Алекс Колев, но Христо Иванов спаси удара му.

Второто полувреме започна с атаки за Ботев, и в 50-та минута Балтанов стреля накрая от границата на пеналта, над напречната греда.

В 55-та минута обаче Иван Минчев оформи своя хеттрик. Той шутира от разстояние, и през ръцете на Михаил Иванов реализира за 5:0.

Христо Иванов спаси удари на Варела и Айтов в следващите минути.

В рамките на 20 минути обаче, Йордан Христов си изпроси два жълти картона, остави своите с човек по-малко, като така ще пропусне и следващия мач на Ботев, градското дерби с Локомотив.

В оставащите минути двубоят се доиграваше, и въпреки доброто темпо, което запазиха двата отбора, нямаше много положения.

Чак в последните секунди от редовното време, Янко Ангелов, влязъл като резерва, оформи крайното 6:0, след коварен удар от 13-14 метра.