В лицето на Ивайло Василев и Христо Иванов отборът на Монтана разполага с двамата равностойни вратари. Как си помагат помежду си, помага ли им конкуренцията, изобщо как си съжителстват в Монтана двамата вратари.

„Когато започнах да се занимавам с футбол, не обичах да тичам. Ивайло Василев сам идва при мен и ме пита, обичам да помагам, не само на него, а на всички. Трябва с много голямо желание и хъс да играеш, цялата седмица трябва да си на ниво. Най-вече не бива да те е е страх от топката. Да, трябва да си малко луд, щом си вратар“, каза Христо Иванов в предаването „Преди кръга в А група“.

„Моят баща е бил вратар, но не е бил професионален играч. Започнах в Локо Сф. Имах предложение от ЦСКА да отида и отидох. После станаха някои не особено приятни работи, тръгнах си и от ЦСКА отидох в Левски. Там се научих на много работи и ми минаха най-добрите години. Много по-различно е да си вратар от полеви вратар. Обичам да съм със семейството си и брат ми. Трябва да си доста луд, за да си вратар“, сподели също Ивайло Василев.