Старши треньорът на Монтана Емил Велев сподели след края на лагера в Турция, че има още да се желае до началото на пролетния полусезон.

"Свършихме доста работа, играхме пет контроли, донякъде видяхме новите играчи. Естествено, искаме да се вдигне нивото. Имаме допълнителна седмица за подготовка, тъй като първият ни мач с Литекс няма да се състои. Ще трябва за първия мач с Лудогорец да сме напълно подготвени," заяви Велев.

Велев обясни, че организацията на лагера и цялата подготовка протича при отлични условия.

"Резултатите от контролите нямат значение, важното е какво се вижда в самите мачове. Имаме още доста до окомплектоването на отбора," каза наставникът след четири равенства и една победа на турска земя.

Относно напускането на Борислав Балджийски, Велев каза: "Един играч няма право да спори с треньор. Но не е имало конфликт. Той беше предупредил и спортния директор, че си тръгва. Така и не направи, никого не е попитал. Явно намеренията му са други."

"Жалко за Литекс, но в тази държава трябва да има правила, и да се спазват. Учудвам се, че могат да играят и за Купата. Какво примерно се случва ако имат жълти или червени картони?! Но бъдещето ще покаже," завърши Велев.

Стефан Дамянов, специален пратеник на Gong.bg в Турция. Със специалното съдействие на Евима футбол


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS