Отборът на Монтана се класира за 1/4-финалите на Купата на България след изключително драматичен мач срещу Локомотив Пд. Двата тима завършиха 1:1 в редовното време, а победителят бе решен след изпълнение на дузпи, тъй като и в двете продължения не бяха реализирани голове. Срещата се игра на стадион "Локомотив" в Пловдив.

В срещата между двата тима от елита на България краен победител излезе Монтана, след като неточни при наказателните удари бяха Емил Гъргоров и Пламен Крумов. Иван Минчев реализира победната дузпа за 4:2 и крайното 5:3.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ДУЗПИТЕ ТУК!

В редовното време попаденията реализираха Емил Гъргоров и Иван Минчев.

В 16-ата минута Оливие Боне получи пас в коридор, напредна по дясното крило, след което центрира в накзателното поле, там двама играчи на Монтана се разминаха, а тя попадна в Борсент Карагарен. Крилото се опита да отправи точен удар по земя, но вратарят на гостите спаси.

Локомотив Пд продължи да напада. В 25-ата минута левият защитник Крум Стоянов се включи по крилото и на два пъти комбинира с Мартин Камбуров, при втория път бе изведен зад защитата, стигна почти до аутлинията, откъдето центрира остро по земя, но зад гърба на чакащите го футболистите на домакините.

Малко след това и Николай Димитров се включи в атака на домакините, след като преодоля двама играчи на Монтана, подаде на Ласиман, който центрира към Камбуров, капитанът на Локо изртита топката в страни от вратата.

Едва в края на първото полувреме пловдивчани откриха резултата. В 43-ата минута Мартин Камбуров с брилянтен пас намери по крилото Йоан Ласиман, халфът на Локо Пд напредна, центрира във вратарското поле, Емил Гъргоров с плътен удар стреля за 1:0. Това бе и първо попадение за нападателя след присъединяването му към тима.

Въпреки по-доброто начало на втората част на „смърфовете“, Монтана стигна до изравнителен гол. В 65-ата минута при първото неразбирателство в защитата на Локо Пд позволи на Борислав Балджийски да отнеме топката, да се озове на празна врата, решителната намеса на Каруби спаси тима от гол, но изчистената топка попадна в Иван Минчев, който стреля за 1:1.

Въпреки по-добрите изяви на домакините в първото продължение, в неговия край Асен Георгиев уцели гредата на Локомотив Пд.

Така след липса на опасни положения при второто продължение се стигна до изпълнение на дузпи. Емил Гъргоров и Пламен Крумов не успяха да отбележат за домакините, а Асен Георгиев пропусна за гостите. Иван Минчев обаче се оказа точен и донесе крайния успех за Монтана, след като направи 4:2 при дузпите.

Стартови състави:

Локо Пд: Ясеин Ел Каруби, Крум Стоянов, Кирил Котев, Николай Димитров, Пламен Крумов, Оливие Боне, Стефан Велев, Бирсент Карагарен, Мартин Камбуров, Емил Гъргоров, Йоан Ласиман (Скорчев, Дишлиев, Стамов, Дюфо, Бакалов, Кики, Йорданов)

Монтана: Ивайло Василев, Владимир Мичев, Асен Георгиев, Георги Пашов, Иван Михов, Георги Ангелов, Любомир Генчев, Алби Дости, Сергей Георгиев, Христиан Попов, Борислав Балджийски (Иванов, Хубчев, Генчев, Й.Георгиев, Мичев, Лазаров, Илиев)