"Нашият мач за Купата на страната с Локомотив Пловдив е единственият, който противопоставя два отбора от А група. И смятам, че това го прави непредвидим, заяви спортният директор на Монтана Михаил Мадански.

Все още не е ясно на коя дата ще се играе срещата, а двата състава може да се окаже, че ще излизат в рамките на няколко дни един срещу друг два пъти, тъй като се чака и програмата за първенството. И там Монтана ще гостува на Лаута.

"Мисля, че докато другите отбори от елита имат по-лесни съперници, то на нас и на Локомотив (Пловдив) ще ни бъде най-трудно. И мачът може да се реши от всяко нещо, дори и от настройката на футболистите, дали ще искат да играят или не.

"Но ние ще излезем без напрежение, защото както в първенството, така и за Купата целта ни е да играем добър футбол, да вдигаме нивото и да вървим напред, каза Мадански.

Попитан дали Монтана вече е оформен турнирен боец след миналогодишните подвизи срещу ЦСКА и Левски, той отговори: "Това е стара история. Много време мина от тогава, а и бяхме в Б група. Другото е, че тези победи са ни като домакини, а сега ще имаме предизвикателство срещу сериозен отбор като Локомотив (Пловдив) като гости.“

Мадански добави, че отборът тренира с настроение за предстоящото гостуване на Ботев (Пловдив), а в селекцията им няма контузени и болни.

"Знаем, че в Ботев (Пловдив) очакват нашия мач с голямо нетърпение, а и няма как да не са жадни за реванш. Затова ще подходим с нужното уважение към отбора на Ботев и ние, завърши Мадански. Срещата между двата състава на старта на първенството беше спечелена от новаците в А група с разгромното 6:0, което костваше поста на треньора Петър Пенчев, а и вратарят Михаил Иванов беше отстранен./БТА