Отборът на Монтана посреща Литекс в първи мач от полуфиналите на турнира за Купата на България, а старши треньорът Емил Велев заяви, че се надява на чиста победа, за да има тимът му по-големи шансове за реванша в Ловеч.

Мачът е от 17 часа и можете да го следите Gong.bg, да го гледате в Gong Play и по Diema Sport, както и да го слушате по Дарик радио.

„Естествено по-важно е оцеляването в А група. При нас малко по-трудно идват нещата, когато трябва да се играе за точки, а и понякога има доста по-голяма напрежение“, коментира старши треньорът на Монтана Емил Велев и продължи:

„Утре трябва да изиграем мача на ниво и да имаме шанс преди реванша в Ловеч. Ако беше един мач, щеше да е по-добре, но се надявам утре да излезем концентрирани и мотивирани и да постигнем чиста победа. Настроението е нормално, като за мач за Купата. Не всяка година отборът отива на полуфинал. Такива мачове се играят на един дъх. Трябва да си много агресивен и концентриран.“

„С Любо Пенев се познаваме добре. За мен един добър треньор, който знае какво иска и изисква от футболистите си. Смятам, че утре ще се надиграваме, така че това не е нещо ново нито за него, нито за мен“, каза още Велев и добави:

„Нормално е да има санкции, когато отборът не показва желание за игра. Това е основното. Такова поведение, каквото беше онзи ден просто е недопустимо в професионалния футбол. Играчите не би трябвало да се притесняват, а да са си взели поука.“