Старши треньорът на Монтана Стевица Кузмановски за пореден път изрази намерението си да направи клуба един доста по-стабилен тим в сравнение с миналогодишните резултати.

Дотук нещата не вървят никак гладко за сръбския наставник – момчетата му взеха само 1 точка от първите 4 кръга на първенството, в които така и не успяха да отбележат гол. Сега на миналогодишния финалист за Купата на България му предстои много важен сблъсък срещу единствения тим с по-лоши резултати – Славия.

„Всички знаете играхме с четири отбора, които са най-добрите в тая лига. Може би имаше напрежение при футболистите. Да, имаше такова – мачовете го показаха. Нататък ще опитаме нещата да се стабилизират, за да може Монтана да печели точки“, каза Кузмановски пред телевизия DIEMA SPORT.

„Две много хубави години в Славия изкарах. Горе-долу хубави неща направихме като футбол, като формация с млади футболисти. Славия винаги ще бъде един от отборите с място в сърцето ми. Познавам и техния треньор Александър Тарханов, тук се запознахме. И той като мен иска отборът му да върви напред. Това ще е трудна задача и за двама ни.“

„Трябва да сме по-агресивни, по-конкретно в нападение. Надявам се да няма глупости в защита и от нищо да стават голове за противника, да даваме подаръци. Дано станем по-стабилни.“

„Работим по въпроса с нови футболисти. Имаме на проби французин, нападател. Другата седмица окончателно ще решим за него. Търсим ляв бек, трябва да пристигне такъв другата седмица. До края на трансферния прозорец ще се опитаме поне двама нови играчи да докараме, за да се стабилизират някои постове. Така ще сме по-спокойни за бъдещето.

Монтана няма да води битка за оцеляване през тази година. Имам договор за 1 година с отбора и ще направя всичко, за да остана. В нашата работа винаги резултатите са най-важни и според тях се взимат решения – дали за треньора, дали за други работи. Аз работя честно и професионално. Искам Монтана да бъде по-стабилен през този сезон. Моите усилия и мислене са насочени в тази посока“, завърши Кузмановски.