След страхотна драма в последните минути на иначе скучния мач между Славия и Монтана в Ловеч, столичният клуб все пак достигна до първите си три точки този сезон. Това стана след пълен обрат в последните минути на гостуването, а успехът дойде с 2:1. За символичните домакини от Монтана остана само утехата, че вкараха първия си гол за сезона. 

Иначе в постната битка първото попадение отбеляза Маркиньос в 86-та минута, но в следващата атака Георги Йомов изравни. Така се стигна до драмата в продължението, когато Борислав Балджийски се разписа и оформи крайния резултат и победата с 2:1 за своя отбор. 

Първото полувреме беше доста постничко и не предложи много емоции на шепата зрители по трибуните. Всъщност, в началото на мача именно там беше по-интересно, тъй като куп известни личности бяха уловени от камерите - собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев, треньорът на Литекс Живко Желев, националният селекционер Ивайло Петев, директорът на ловчанлии Величко Дихонов и т.н. 

Отборите залагаха на много битка по терена и предимно статични положения. При едно от тях Александър Бранеков стреля с глава след корнер, но при падането контузи рамото си и впоследствие беше сменен. Малко след излизането му дойде и първият истински шанс в този мач. 

В 19-та минута Даниел Генов центрира от фланга и намери непокрития Стивън Петков в наказателното поле на Славия. Бившият играч на Левски и Лудогорец стреля силно, но за негов малшанс топката срещна горната греда, а там беше отклонена и от стража Георги Петков. В крайна сметка - гол не падна. 

Пет минути след това и "белите" отговориха подобаващо с чиста ситуация. В 24-та минута след центриране на Борислав Балджийски от пряк свободен удар и рикошет, топката стигна до непокрития Ивайло Димитров на метри сам срещу вратаря. Но нападателят на столичани стреля неточно в аут. 

След тази ситуация първоначалното русло на мача се върна. Битката се пренесе в средата на терена, разчиташе се на статични положения, а символичните домакини от Монтана все пак бяха малко по-активни. Но нападенията им завършваха с неточни удари, а най-активен в стрелбата беше Маркиньос. 

Така се стигна до 40-та минута, в която беше пропиляно най-чистото положение преди почивката. Тогава Георги Петков детински сгреши при изчистването на една топка и я подари в опасна близост до вратата си на Стивън Петков. Нападателят обаче стреля несериозно и високо над вратата от изгодната позиция. С това положение се изчерпиха и интересните ситуации пред двете врати преди почивката и двата тима се оттеглиха в съблекалните при две постни и скучни нули. 

Втората част започна активно за славистите, които имаха положение още с началото на полувремето. Тогава Ивайло Димитров се измъкна зад защитата, но при пробива си поведе топката нескопосано и това позволи на излезлия да го пресрещне вратар Христо Иванов да избие топката в последния момент. 

След почивката продължи да има повече ситуации. Първо в 58-та минута Божидар Васев пропусна да отбележи за Славия след страхотна атака на Георги Пашов и центриране, която Васев засече с глава, но прати топката на сантиметри над вратата. Малко след това и монтанци се събудиха и отреагираха. 

В 64-та минута другият брат Васев - Андреас, създаде страхотна ситуация, но за Монтана. Той проби по фланга, финтира защитник и сложи топката на главата на Петър Атанасов. Нападателят стреля под гредата, но там беше Георги Петков, който изби вещо топката и предотврати гола в мрежата си. 

Последва още равностойна битка в средата на терена, като си личеше, че двата отбора не искат да рискуват и залагаха предимно на постепенни нападения и статични положения. Най-чистият двоен шанс се откри за "белите" в 78-та минута. Тогава след един корнер Ивайло Димитров беше изпуснат и с глава стреля от упор към вратата на Монтана, но Христо Иванов изби по великолепен начин. 

Топката стигна пак до нападателя около аутлинията и той опита с прехвърлящ удар да се разпише, но в последния момент Николай Чипев изби със задна ножица от голлинията и спаси попадението. Така развръзката беше оставена за последните минути, в които интригата беше толкова голяма, колкото не беше през целия мач. 

Първо в 86-та минута страхотен пробив на Шоко отдясно завърши с прострелен извеждащ пас за Маркиньос на 3-4 метра пред вратата. Бившият български национал стреля без замисляне и прониза Георги Петков, за да открие резултата с първия гол за монтанци този сезон. Но това не беше всичко. 

Още в следващата атака Сердер Сердеров центрира, Ивайло Димитров уцели топката без да иска и изведе Георги Йомов на метър от голлинията и младокът реализира за 1:1. Но и тук мачът не свърши, а остана време за още един гол. Той беше пак за гостите от София и беше с цената на трите точки. 

В продължението на срещата отново Ивайло Димитров по случайност изведе Борислав Балджийски на стрелкова позиция, като всъщност топката рикошира в Раиф Мурадов. Юношата на Левски с прецизен удар преодоля Христо Иванов, който все пак докосна мрежата, но без успех. Така мачът завърши 2:1 за Славия и това беше първи успех за "белите" този сезон. Монтана отбеляза първия си гол за кампанията, но отиде на дъното със само една точка в актива си.