„Не бихме стимулирали съперници на наши конкуренти. Ние играем за себе си. Литекс играе феърплей и това трябва да се знае от всички”, заяви специално за Гонг наставникът на Литекс Ангел Червенков. Утре „оранжевите” гостуват на Монтана в мач от 19-ия кръг на А група.

„В нашия футбол всичко е възможно. Но това по никакъв начин не ме притеснява”, така специалистът коментира информациите, че съперниците на лидера във временното класиране са готови да стимулират Монтана да отмъкне точки на Литекс.

„Срещу Монтана очаквам един оспорван двубой. Домакините са труден противник, който играе доста компактно. Имат добри изпълнители, които могат добре да атакуват. Освен това ще имат подкрепата на публиката. Това все пак е и първото им домакинство този полусезон. Но аз очаквам моите футболисти да подходят максимално сериозно и всеотдайно. Ние ще бъдем доволни само от победата за нашия отбор”, разкри очакванията си за мача Червенков.

„Аз гледам единствено моят отбор да се преставя добре. Домакините са тим, който умее да се защитава добре и да преминава активно във фаза атака. Не очаквам като цяло двубоят да е лек”, добави старши треньорът на носителите на Купата на България.

„Надявам се във всеки един двубой да показваме добри игри. Да имаме постоянство в играта, а не колебания. Всеки един футболист да изисква максимума от себе си, за да бъде максимално полезен на отбора”, каза още бившият наставник на ЦСКА и шотландския Хартс.

„Не мисля, че имаме комплекс от гостуванията. Въпросът е да се подходи максимално отговорно от всеки един играч за даден мач. Футболистите ми трябва да бъдат докрай активни и позитивни, да разгърнат своите качества. През есента показахме, че като гости се представяме доста добре. Надявам се това да продължи и през пролетта”, продължи Червенков.

„За съжаление за мен ще отсъстват Кишишев, Том и Йеленкович. Те са важни фигури за отбора. Литекс обаче разполага с равностойни футболисти и те имат достойни заместници. Аз съм сигурен, че момчетата, които влезнат на техните места, ще се представят по най-добрия начин”, категоричен бе треньорът на ловчанлии.

„По отношение на банкетите – правим ги в началото на седмицата. Правим ги за добро настроение за сплотяване на колектива. Това е добра инициатива. Знаем кога да подхождаме емоционално и кога да работим. Всичко е наред. Няма проблеми”, завърши Ангел Червенков.