С гол в първите секунди и още два в първото полувреме Лудогорец победи гостуващия Монтана и отново излезе начело във временното класиране на А група.

След края на мача треньорът на гостите Стефан Грозданов обяви, че са се представили достойно, но призна, че първият гол много ги е изненадал.

„Мачът не започна добре за нас, защото не знам дали беше започнало вече и полувремето, когато ни вкараха гол и после нещата както и да сме ги обяснявал, се преобърнаха с този ранен гол, а след това отново след 5 минути. Не мога да бъда доволен от първото полувреме, според мен изиграха едно от слабите полувремена на отбора, откак започна сезонът, в което предимство имаше отборът на Лудогорец. Второто полувреме с опитвахме да изравним играта, донякъде го постигнахме, играхме по-равностойно и само някои лоши отигравания на нашите нападатели не достигнаха до по-остри атаки, отправихме няколко удара. Не е това лицето, което искаме да бъде отборът“.

„Съдийството съвсем нормално, нямаме проблеми, единствено имаше там един гол, Генов казва че било гол, значи е гол, макар че страничният беше вдигнал преди това. Когато загубиш от един такъв силен отбор като Лудогорец, не можеш да кажеш, че тази загуба е спряла пътя на развитието. Начинът, по който игра отборът, не е много лош, тука се държа достойно, особено през второто полувреме, но начинът, по който започна мачът не ми хареса. А това никой треньор не може да го оправи, това е въпрос някой път и на шанс, да ти вкарат гол в 20-тата секунда.“, допълни Грозданов.

След мача треньорът на Лудогорец Ивайло Петев съобщи, че принудително напусналият мача Йордан Минев има сериозна рана на коляното след сблъсък с противников играч и най-вероятно няма да играе в следващия мач на тима. Влизането на негово място на Юре Травнер и доброто представяне на словенеца Петев коментира така:

„Всеки един футболист на Лудогорец чака своя шанс и трябва да го оползотвори, когото му се даде, по най-добрия начин. Да тренира винаги на 100%, за да може в определен момент, когато получи шанс, да е готов и да се възползва от него.“