„Изцяло вниманието на отборът е насочено към двубоя с Монтана. Знаем, че няма да бъде никак лесен двубой, като се има в предвид, че Монтана успяха да запазят състава си от миналата година и привлякоха две класни попълнения в офанзивен план. За тях знаем, че играят доста добре на чужд терен, доста прибрано и използват всяка възможност за контраатаки. Надяваме се да се получи един хубав двубой, от който Берое ще излезе победител”, заяви помощник треньорът на Берое Ивко Ганчев пред Beroe Online.

„На този етап смятаме, че имаме по-конкурентни футболисти в сравнение с миналата година. Във всеки един момент може да разчитаме на всеки един от тях. Видяхте и в двубоите до сега, че имаме възможност да използваме различни футболисти във всеки един момент, в колкото и начален етап да са. Надяваме се, че се е повишила конкуренцията между самите играчи. Това само може да ни радва и се надяваме, че и за в бъдеще ще продължава конкуренцията, защото като има конкуренцията има и по-добри резултати. Състоянието на Берое преди мача с Монтана е добро. Казах, че футболистите са в едно добро емоционално състояние, а също така и в добро физическо състояние. Видяхте, че тези футболисти, които в сряда изиграха 120 минути в неделя повече то от тях изиграха 90 минути, независимо от тежкото време в София. Успяха да се представят много добре и не отстъпваха по никакъв начин на Славия, и успяха да постигнат победа”, допълни помощник треньорът.


„Наистина нямаме победа над Монтана на ниво „А” група, но не са се и играли много мачове. Миналата година нямахме победа срещу Славия, но сега успяхме да ги победим. Надяваме се, че сега ще нарушим и тази традиция срещу Монтана. Не са чак толкова много двубоите, само четири. Опитваме се да имаме повече удари извън наказателното поле. На тренировките определено се опитваме да работим в тази насока за стрелба и от по-далечно разстояние, но само знаете, че силната страна на Берое са фланговите атаки. Всяка една ситуация по време на мач е коренно различна, може да се шутира извън наказателното поле, може да се отбележи гол от 2-3 метра. Всичко зависи как ще тръгне мача. На този етап не тренираме дузпи”, заяви Ганчев.

„Пред нас няма възможност за привличане на нов футболист. Не ни е предлаган такъв, а и старши-треньорът Илиан Илиев не вижда смисъл от нови попълнения на този етап. И през миналата година треньорският екип бяха хората, който изнесоха повечето неща. Като махнем тези конфликти между треньорското ръководство и управата на клуба, почти цялата тежест бе изнесена от треньорското ръководство. Вярно е, че новото ръководство е почти незабележимо. Само Васил Драголов е човекът, който е между нас и управата на клуба. Смятам, че така е по редно - футболните неща да се разглеждат на стадиона, а за останалите неща ръководството както намери добре да се оправя с тях, да дават нужното спокойствие, това което се изисква от футболистите. Това на този етап го има, което е добре”, каза асистента на Илиан Илиев.

„Както миналата, така и тази година стават доста интересни мачове. Независимо от оценките които бяха дадени през миналата година, че първенството е било на по-ниско ниво, защото грандовете не са били толкова добри смятам, че нивото също е по-добро, както беше и през миналата година. Това, че грандовете не успяват да побеждават останалите отбори за мен е израстване на другите отбори, а не че грандовете са слаби. Вътрешно поне аз ще държа повече на Рапид, а не на Астън Вила. Едно че са „зелено-бели”, а от друга страна защото те ни отстраниха. Нека отборът който ни отстрани да върви колкото се може по-напред. Нямам нищо против тях. Да имаме едно удовлетворение, че не сме отпаднали от отбор който е отстранил само Берое”, заяви Ганчев.

„Ненормално е да се играе футбол при тези температури, но в крайна сметка такава ни е оправията. Ние самите сме си виновни. Ако имаме осветление на стадионите няма да играем на тези жеги. Така, че нямаме право на никой да се сърдим. Вие самите в тези горещини при нормално движение усещате затрудняване, а ако трябва да се бяга може сами да си представите какво им е на футболистите. Но пак казвам – ние самички сме си виновни, никой друг не ни е виновен. Не говоря само за Берое, а и за всички отбори които няма осветление”, отговори бившият вратар на въпрос за високи температури.

„Иван Янчев на този етап трябва да покаже доверието което му е гласувано, защото в контролите е едно, а отделно е тренировъчния цикъл и въобще отношението към тренировъчния цикъл. Има някакви проблеми и на тази база смятаме, че трябва наистина да докаже че има място да попадне в групата”, завърши Ивко Ганчев.