Предводителят на Монтана Атанас Атанасов призна, че пред отбора му предстои много работа до края на сезона в efbet Лига. Орела акцентира, че неговият отбор е по-добрият сравнение с този на Етър, който преклони глава пред Монтана след гол на Росен Кръстев (1:0).

„Мисля, че имаме повече качества от тези на Етър. Изчакахме си момента търпеливо, за да си вземем победата”, започна Атанасов.

„При всички положения победата ще ни даде самочувствие. Изиграхме добър мач в София, където не успяхме да победим. Днес имаше малко повече скованост и заради това не създадохме ситуации пред противниковата врата. За мен Славия е по-стойностен отбор от този на Етър. Победата ще даде увереност на играчите. Тя ни трябваше, макар да се изплъзваше в много от мачовете, където играехме с по-силни отбори. Днес обаче се получи”, продължи той.

„Това беше стратегията с Росен Кръстев. Когато дойде моментът, и ако резултатът не е положителен за нас, той да влезе с тези указания. Това не значи, че треньорът го е пуснал и спечели мача. Спечели го Росен Кръстев, който си свърши работата, за която му плащат в крайна сметка”.

„При всички положения мачът с Ботев Враца ще е тактически и този, който сбърка по-малко – ще спечели. Мисля, че там нашите възможности за по-големи, зависи как влезем в мача. Смятам, че имаме добри шансове да победим и там. Всяка една победа от психологическа гледна точка е много добре. Не сме постигнали нищо. Направихме малка крачица. Трябва да спечелим поне още три мача, за да сме сигурни в оцеляването си. Всеки мач играем на предела и каквото се случи. Животът не може само нагоре, седяхме доста долу, дано сега да се вдигнем нагоре”, завърши Атанас Атанасов.