Отборът на Ботев Пловдив стигна само до точката при домакинството си на Монтана в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. „Жълто-черните” отново не убедиха с играта си и въпреки че двубоят се игра в Коматево, възпитаниците на Азрудин Валентич се добраха до равенството 1:1 само седем минути преди края на срещата.

В герой за Ботев се превърна резервата Мишел Еспиноса, който вкара рядко красиво попадение. Резултатът в мача бе открит непосредствено след почивката от Николай Минков.

--

Двубоят в Пловдив започна в доста мудно темпо. В първия четвърт час от срещата двата тима не успяха да създадат нищо интересно пред противниковата врата, а играта се водеше предимно в центъра на терена.

Едва в 24-ата минута домакините от Ботев Пловдив успяха да отправят първи изстрел по посока вратата на гостите. Домакините стигнаха до пряк свободен удар, с чието изпълнение се нагърби Реда Рабей, но французинът стреля крайно неточно в аут.

Три минути по-късно, след неразбирателство в отбраната на Монтана, Па Конате успя да се измъкне и да се озове очи в очи с вратаря на гостите, но си поведе дълго топката, а това позволи на защитник на монтанчани да се намеси в последния момент.

В 28-ата минута дойде и първия точен удар в полза на тима на Атанас Атанасов. След центриране отдясно, Кики бе оставен непокрит в пеналта, стреля с глава, но твърде слабо и Аргилашки улови без никакви проблеми.

В заключителните минути на първата част футболистите на Ботев имаха няколко много добри възможности, за да открият резултата, но късметът бе на страната на гостите. Първо Атанас Илиев стреля нестандартно от далечно разстояние, а получилият се коварен удар, затрудни Макенджиев. Топката тупна пред вратаря, който не понечи да улови топката и вместо това я изби в корнер.

Статистиката от Ботев Пд - Монтана

източник: Sofascore

С центрирането от ъгловия удар се нагърби централния защитник Кевин Янсон. Той прати фалцова топка в наказателното поле, а Макенджиев изби в нов корнер. Този път центрирането на Янсон бе още по-опасно и затрудни вратаря на гостите, който не успя да реагира добре. За негово щастие обаче, Иван Михов бе на голлинията и изби непосредствено преди топката да влезе във вратата.

В последните секунди на частта, нова грешка на Макенджиев едва не доведе до гол. Вратарят изпусна една наглед лесна топка след центриране, Атанас Илиев се възползва и стреля акробатично с гръб към вратата. Коженото кълбо срещна напречната греда, а след това тупна на голлинията.

Втората част започна по отличен начин за гостите от Монтана. Още в 48-ата минута тимът на Атанас Атанасов успя да изненада своя противник и поведе в резултата. След грешка на Янсон, гостите отнеха топката и организираха перфектна контраатака по десния фланг. Тасев, Каменов и Башлиев разиграха много добре, а последният центрира прецизно към Николай Минков на далечната греда, който засече на празна врата за 1:0.

След допуснатия гол от страна на Ботев, футболистите на Азрудин Валентич се хвърлиха в предни позиции, но натискът им бе по-скоро хаотичен, което не затрудняваше особено отбраната на гостите от Монтана.

Възпитаниците на Атанас Атанасов с лекота се справяха с центриранията към Макенджиев, които предимно идваха от статични положения.

Все пак Ботев дочака своя миг седем минути преди края на редовното време, когато отново на сцената излезе Мишел Еспиноса. Резервата на „канарчетата” реализира третия си гол от началото на сезона и определено ще бъде един от головете на сезона.

Янсон центрира в наказателното поле, където Еспиноса овладя на гърди, след това обработи топката с левия крак преди да се обърне и от въздуха да стреля точно в далечния ъгъл на вратата за 1:1.

FT / БОТЕВ ПД -  МОНТАНА 1:1 / Класиране в efbet Лига / Програма Резултати

0:1 Минков 48'

1:1 Еспиноса 83'

Стадион: „Коматево”, гр. Пловдив

Рефер: Иво Андреев, гр. София


Ботев Пд: 33 Георги Аргилашки, 4 Виктор Генев (к), 5 Марио Младеновски 🟨 (25 Станислав Работов) , 24 Кевин Янсон, 28 Филип Филипов (10 Славчо Шоколаров), 17 Салиф Сисе, 3 Па Момоду Конате, 23 Димитър Тонев (13 Мишел Еспиноза), 22 Реда Рабей 🟨, 21 Емануел Току, 9 Атанас Илиев

Резерви: 1 Янко Георгиев, ,19 Анвар Елионуси, 14 Бисер Бонев, 18 Георги Трифонов

Старши треньор: Азрудин Валентич

Монтана: 30 Благой Макенджиев, 25 Александър Башлиев, 3 Иван Михов (к), 24 Давид Кики, 33 Стефан Цонков, 5 Реян Сенхаджи, 4 Радослав Терзиев 🟨, 22 Стефан Каменов 🟨 (20 Михаел Орачев), 8 Тони Тасев (19 Росен Кръстев), 11 Николай Минков, 6 Янко Ангелов 🟨 (13 Йордан Йорданов)

Резерви: 12 Петър Петров, 7 Димитър Законов, 26 Стоян Предев, 14 Румен Георгиев, 

Старши треньор: Атанас Атанасов