Монтана и Черно море завършиха 1:1 в двубой от 22-ия кръг на efbet Лига. В 66-ата минута Сенхаджи от няколко метра след центриране от корнер откри резултата в полза на дожмакините. В 76-ата минута Гомеш с отличен удар възстанови равенството. В 19-ата минута удар на Тасев нацели напречната греда на Георгиев. След спечелената точка Черно море се настани на шестото място с 29 точки, но и мач повече спрямо ЦСКА 1948. Монтана е на 11-ото място с 19 точки.

28 снимки

Двата тима си размениха по един удар към вратите в рамките на първите 10 минути на двубоя, но Тасев и Панайотов намериха вратите, но не затрудниха вратарите. В 13-ата минута Гомеш от няколко метра стреля опасно, но Макенджиев проеви рефлекс и спаси отбора си от попадение, поне до този момент.

В 19-ата минута Тони Тасев от пряк свободен удар нацели напречната греда на вратата на Макенджиев. Черно море създаде опасност пред вратата на Макенджиев в 35-ата минута, първо удар на Гомеш беше спран от бранител, а след това Илиев не намери целта. Две минути по-късно Панайотов стреля, но право в ръцете на вратаря.

източник: Sofascore.com

Тони Тасев отправи опасен удар в последната минута на първата част, но Димов изчисти в корнер. След изпълнението не последва опасност за Георгиев.


В самото начало на втората част Айтов опита удар, но той беше крайно неточен. Черно море получи отлична възможност да открие резултата, но ударът на Вилела в 59-ата минута не намери целта. Пет минути по-късно отново той получи възможността да стреля, но ударът му мина над вратата.

Монтана откри резултата с гол в 66-ата минута, а негов автор стана Сенхаджи, който се разписа във вратата на Георгиев от няколко метра.
Десет минути по-късно с отлична атака, Черно море изравни резултата, Гомеш стреля отлично и прати топката в ъгъла на вратата на Макенджиев.


​В 84-ата минута удар на Димов от няколко метра беше спасен по великолепен начин от вратаря Макенджиев. Така в крайна сметка двата тима не излъчиха победител и завършиха 1:1.

Монтана - Черно море 1:1
голмайстори: 1:0 Сенхаджи (66), 1:1 Гомеш (76)

съставите на двата отбора:

Монтана: Макенджиев, Башлиев, Сенхаджи, Кики, Терзиев, Ангелов, Цонков, Тасев (89-Законов), Каменов, Айтов (72-Йорданов), Минков

Черно море: Георгиев, Димов, Дробаров, Панов, Попов, Велев (69-Иса), Панайотов, Илиев (88-Гарсия), Гомеш, Родриго Енрике, Родриго Вилела (79-Василев)

съдия: Ивайло Стоянов