Цели трима нови футболисти се включиха в днешната тренировката на Монтана, която бе първа за отбора за новата седмица. Вратарят Благой Макенджиев идва от Дунав Русе. Останалите двама са Раян Сенхаджи (23 г., 190 см) и Бари Билал (22 г., 184 см) и са с френско гражданство. 

Първият е централен защитник, роден в Лион, а през миналия сезон е носил екипа на ФК Безие, класирал се на 16-то място в лига Насионал, което е трето ниво на френския футбол.

Вторият е роден в Ланс, той е централен нападател, като има 57 мача и 16 гола за дубъла на Ланс и 1 среща за първия отбор на родния си клуб. По народност Бари е от Мароко, като за националните гарнитури на своята родина има 5 мача за U20 и 1 за U23. Той идва на стадион „Огоста“ от румънския Конкордия (Кяжна), за който през сезон 2019-202о г. е изиграл 22 мача, в които се е разписал два пъти.

Преди днешната тренировка Благой Макенджиев, Раян Сенхаджи и Бари Билал подписаха договор с Монтана за срок от една година. И тримата ще дебютират за новия си отбор в контролната среща с Кариана, която е в събота, 5 септември, от 10:30 часа, на официалния терен на домакините в село Ерден. До тогава монтанци могат да се подсилят и с още един нов футболист, става въпрос за ляв бек, който също ще бъде чужденец.

От стадион „Огоста“ разкриха още, че капитанът на Монтана - Иван Михов, е претърпял успешна операция. 29-годишният централен защитник скъса менискус на лявото коляно още в самото начало на мача с Левски от четвърти кръг на efbet Лига. Артроскопията бе извършена в столичната клиника по ортопедия и травматология „Св. София“ от д-р Христо Мазнейков. От нея Михов ще се възстановява поне месец и ще пропусне предстоящите до края на септември срещи с ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив, както и регионалното дерби с Ботев Враца.