Монтана приема Черно море днес от 12:30 часа в мач от 22-ия кръг на efbet Лига. Този двубой може да се окаже решаващ за сезона и на двата състава. Срещата ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от срещата на "Огоста".
 
Понастоящем домакините заемат 13-ото място с 18 пункта, на два зад спасителната десета позиция и на две пред последния Етър. При поражение от „моряците“ те няма да държат нещата в свой ръце и ще зависят от грешки на конкурентите.
Варненци са седми с еднакъв актив с ЦСКА 1948 – по 28 точки.
 
Монтана спечели само една от последните си 5 срещи – 1:0 срещу ЦСКА 1948 и отпадна от Славия за Купата на България. „Моряците“ също са колебливи. 2 победи и 3 поражения.
 
Монтанчани са в серия от две поредни шампионатни поражения. Всяка една от четирите си победи през този сезон са постигнати на „Огоста“.
 
Давид Кики е с повиквателна за националния отбор на Бенин, а Сергей Георгиев е под въпрос. Христов и Орачев са контузени.
 
Гостите загубиха последните си две гостувания. Генерално те спечелиха само две от десетте си визити. Велев и Панайотов са единствените в състава на Илиан Илиев, които са отбелязали по повече от гол до момента през кампанията.
Черно море може да се похвали с петима национали на България.