От Монтана са категорични, че отборът ще бъде изваден от участие в efbet Лига, ако не бъдат спрени съдийските права на Волен Чинков. От стадион „Огоста“ имат претенции към отсъжданията му в мача с Арда Кърджали и днес президентът на клуба Румен Панайотов внесе жалба в БФС.
 
"Детайлно сме описали всички ситуации, в които този човек повлия на резултата. Ние няма да оставим нещата така. Имаме подкрепата и разбирането на доста отбори. Трябва да променим нещо. Аз не смятам, че той не може да свири мачове. Той може много добре да свири мачове. Явно е добър психолог. Ние очакваме адекватно решение. Иначе ще направим това, което сме казали.
 
При втория гол на Арда имаше очевидна засада. В тези 15 минути има 4-5 отсъждания, които влияят на крайния резултат. Нека да преценят хората. Ще извадим и ще пуснем по медиите нашите претенции. Смятаме, че сме много ощетени. В тази тежка седмица да се посегне така на нашия клуб...това е недопустимо.
 
Първо искаме отстраняването на Волен Чинков - задължително отстраняване. Има и други групи - трета, четвърта. Самото наименования на лигата efbet не позволява тези неща. Не бива да сваляме изкуствено принципа и начина на работа на този футболен съюз. Нека всеки се размърда. За една загуба или за три загуби се сменят треньори, сменят се играчи... на база на кое? На грешките на играчи или на съдиите? Нямам притеснения относно това, което казвам. Имам чувството, че този мач беше от времето преди демокрацията", заяви той.
 
"Ако не се вземат адекватни решения, ще се откажем. Категорични сме. Но първо ще искаме отстраняване на Волен Чинков. Ако той не бъде наказан адекватно, тогава ще искаме оставката на председателя на съдийската комисия, след това ще прекратим участие", категориче бе Панайотов пред сайта Червен картон.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.