Отборът на Славия доминира напълно срещу състава на Монтана, изковавайки си заслужен успех с 2:0 в двубой от група Б на втората осмица в efbet Лига. Ерол Дост откри с феноменален удар от дистанция в 39-та минута. Петер Макрилос удвои в 65-та минута. До края момчетата на Златомир Загорчич пропуснаха да разгромят обезвервеният си съперник. 

19 снимки

Двубоят започна със сериозно положение за монтанчани. След центриране от десния фланг и разбъркване в наказателното поле на Славия, Стефан Каменов се оказа на стрелкова позиция, но ударът му стрещна горната греда на вратата на Светослав Вуцов. 

В 20-та минута Росен Кръстев отправи точен удар, който обаче беше лесен за Светослав Вуцов. В 25-та минута дойде и първата сериозна ситуация за Славия. След продължително разиграване на Славия, Ради Кирилов намери Петер Макрилост на около 16 метра от вратата на Макенджиев, а ударът на австралиеца беше майсторски париран от стража на Монтана. 

Славия обаче продължи да е по-силния тим и в 39-та минута успя да заслужи наградата си. След грешка на Давид Кики в центъра на терена, Ерол Дост я открадна, напред по десния фланг, нагласи си топката на левия крак и с феноменален удар халфът препарира Макенджиев за 1:0. 

В 54-та минута се стигна до сериозна суматоха пред вратата на "белите". След разбъркване при статично положение, Стефан Цонков стреля, но ударът срещна куп от тела, при което играчите на домакините вдигнаха ръце в търсене на дузпа, която обаче не беше уважена. 

В 65-та минута "белите" общо взето решиха всичко. След нова бърза контраатака за "белите", Ертан Томбак получи от Емил Стоев, а десният бек намери главата на Петер Макрилос, който от близка дистанция не сбърка за 2:0. 

Три минути по-късно резултатът вече можеше да е класически. След нова бърза атака, Калоян Кръстев намери Петер Макрилос на границата на наказателното поле, а ударът на полузащитника беше париран от Макенджиев. 

В 83-та минута всичко трябваше да бъде решено. След чудесна работа в средата на терена на върналия се Калоян Кръстев, Емил Стоев беше изведен сам срещу Макенджиев, но стражът на домакините произведе поредно блестящо спасяване. 

Така Славия вече се нуждае само да не загуби срещу Ботев Враца, за да осигури спасението си в efbet Лига. Монтана, от своя страна, гледа към почти сигурното изпадане. 

Монтана - Славия 0:2

0:1 - Ерол Дост (39)

0:2 - Петер Макрилос (65)

Съставите на двата тима:

Монтана: Макенджиев, Башлиев, Цонков, Михов, Кики, Ангелов, Каменов, Минков, Айтов, Георгиев, Кръстев. 

СлавияВуцов, Антовски, Виячки, Гандри, Томбак, Дост, Вълчев, Кирилов, Макрилос, Стоев, Димитров.