Новият треньор на Монтана - Никола Спасов, даде първото си интервю след като пое отбора. Това стана преди първата тренировка под негово ръководство.
"Благодаря на кмета Златко Живков и Румен Панайотов за доверието. Много се разардвах когато ме поканиха.Надявам се Монтана да бъде приятната изненада на сезона", обяви Спасов. 

"Нищо не бих обещал, освен коректна и добра работа. Пожелавам на клуба късмет, защото без него трудно ще се случат нещата. Ще бъдем сериозни и отговорин за постигане на целите, които вече сме си поставили", призна Спасов. 

"Целта е да затвърдим отбора в efbet Лига. Ще се стремим да вземем всеки мач без изключение, на абсолютно всички терени. Иска ми се отборът винаги да играе атакуващо, атрактивно. Ще се опитваме да печелим, да вкарваме голове и да радваме хората, защото футболът е за тях. Винаги съм се придържал към тази моя философия."

"Ще бъде жалко, ако няма да има публика. Но все пак ще ни дават по телевизията. Надявам се горещо, че ще ни разрешат публика на мачовете. Последните години следя всички мачове на отбора, познавам футболистите. Мисля, че отборът има потенциал, ние ще запазим почти целия отбор, с много малки изключения. Ще се опитаме да създадем конкуренция, като привлечем още няколко имена." 

"Нямаме заместник на Атанас Илиев, но тепърва ще реагираме. Наско ще липсва на отбора, но се надявам, че ще се справим. Няма незаменими хора", заяви Спасов.

"Работата ни зависи от резултатите. Надявам се да съм тук за годишнината на Монтана, ще бъда горд да съм част от това нещо. Ще се радвам да бъдем изненадата на шампионата", завърши специалистът.