Трима футболисти на Монтана ще пропускат предстоящата контролата с шампиона с Лудогорец, която се явява и неофициален дебют за Никола Спасов начело на новака в efbet Лига.  Проверката е в събота, 25 юли, от 10:00 часа на един от терените на базата на зелените „Гнездото на орлите“ в Разград. 

От лагера на монтанци разкриха, че капитанът Иван Михов и офанзивният полузащитник Борислав Балджийски са с леки контузии и са получили почивка. Левият бек Преслав Петров пък все още не е на 100% възстановен от контузията, която получи в баража с Дунав Русе, спечелен с 4:1.

В предстоящата контрола двама от привлечените през тази седмица футболисти ще направят неофициален дебют с екипа на Монтана. Дошлият на стадион „Огоста“ от столичния Септември вратар Филип Димитров и капитанът на Хебър Пазарджик Янко Ангелов ще запишат поне едно полувреме със бяло-синия екип. 

Последният нов в лятната селекция на монтанци - Александър Башлиев, ще пропусне пропуска проверката с Лудогорец. 29-годишният защитник трябва да се присъедини към новия си отбор в понеделник, когато ще подпише договор за 1+1 година.