Наставникът на втородивизионния Монтана Ферарио Спасов обоснова защитния подход, който беше избрал за домакинството срещу ЦСКА от 1/16-финалите в Купата на България. „Червените” спечелиха на „Огоста” с 2:0 и се класираха за следващата фаза, а Спасов заяви, че се е опитал максимално да затвори силните страни на очевидно по-класния противник.

„Не ни достигна може би самочувствие, че можем да бъдем равностойни на ЦСКА. В по-голяма част от мача добре бяхме преценили нашите възможности. Затова така избрахме план, който да затвори силните страни на противника. Той сработи до това статично положение, което им даде предимство в резултата”, коментира Спасов пред DIEMA SPORT.

„Те трайно владееха топката и по-добре стояха откъм организация на играта. Ние също имахме 2-3 положения, никой не е очаквал да имаме 10 голови ситуации срещу ЦСКА. Опитахме да извлечем максимума. Когато се отворихме накрая, падна и вторият им гол.”

„Отборът се помъчи да е равностоен, да изглежда стабилно в тази среща. Успяхме в повечето моменти. В крайна сметка индивидуалното майсторство на футболистите на ЦСКА им позволи да спечелят мача.”

„Ако ние бяхме играли отворено, видяхте, че ЦСКА имаха чисти голови положения с директни излизания срещу вратаря. Не искахме да се самоубиваме. Вярвам, че избрахме най-доброто поведение на отбора в този мач. Нашата реакция да тръгнем напред през второто полувреме беше продиктувана от предимството, което ЦСКА получи с гола на Евандро. Много искахме да отбележим поне един гол. Не успяхме, но съм доволен от поведението на момчетата. Просто този мач трябва да го забравим с оглед предстоящото във вътрешното първенство.”

„Естествено, завръщането в елита зависи от резултатите. Вдигна се много шум около мача с Арда, който предстои в неделя. Имаме нужда от победи, имаме нужда да стабилизираме представянето си. Нее сме силни като домакини, но малко точки взехме навън. Класирането ни ще бъде решено от представянето ни през цялата година, а не само в мача срещу Арда”, завърши Спасов.