Отборът на Монтана се затрудни, но продължава напред към 1/8-финалите в турнира за Купата на България. При гостуването си на стадион "Саяна Арена" в димитровградското село Горски извор монтанци излъгаха с 2:1 местния третодивизионен Извор. 

И двата гола за успеха на гостите бяха отбелязани от статични положения, първо Николай Цветков-Демона вкара дузпа, а в добавеното време Тони Тасев донесе победата след майсторско изпълнение от фаул.

Христо Тотев/Lap.bg
15 снимки

Както се и очакваше старши-треньорът на Монтана Никола Спасов излезе с експериментален състав, като пусна титуляри шестима футболисти, които рядко играят в срещите от първенството. Очаквано и домакините искаха да се докажат и започнаха много навито веднага след началния съдийски сигнал. Изворци създадоха и единствената чиста ситуация пред една от двете врати преди почивката.

На полувремето в Монтана бяха извършени три смени, отборът тръгна по-смело в атака и в 56-ата минута за игра с ръка в наказателното поле главният съдия Васил Минев отсъди дузпа, която Цветков хладнокръвно реализира. 

Домакините обаче не се предадоха в 74-ата минута изравниха. 

Мачът вървеше към продължения, когато монтанци получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на повече от 30 метра от вратата на Тодор Малинов. Зад топката застана Тони Тасев, а миг след това попадна в прегръдките на своите съотборници, след като реализира победния гол, който прати тима на Никола Спасов на 1/8-финал.