Спортният директор на Монтана Михаил Мадански остана доволен от представянето на играчите си в мача с Левски на "Герена" за Купата на България. Тимът от Втора лига беше принуден да приеме съперника на неговия стадион, защото има проблеми със своето съоръжение, което още не е напълно готово. 

"Ако играехме в Чипровци, нямаше да е така. Като представяне на "Герена" съм много доволен. Създаде се впечатлението за един добър мач с хубав футбол и на мен това ми хареса. Казах на момчетата да играят така, че догодина да играем четири пъти с Левски", заяви Мадански след мача и разкри защо тимът му не успя да домакинства поне в региона си, а не в София. 

"Оказа се, че просто не може да се намери в региона стадион, който да поеме агитката на Левски. Аз не знам защо, когато се играе някакъв мач, домакинът може да приеме цялата агитка на съперника Като видях колко хора има, Чипровци можеше да приеме мача. А в Криводол е още по-хубаво съоръжението." 

"Ако бяхме играли в региона на Монтана, щеше да се запази чарът на малкия град, който чака гранда. И вчера се игра пред празни трибуни. Какъв е смисълът да участваме в Купата, когато имаме изисквания да осигурим терен за Първа лига. Получихме писмо, че заради сложността на срещата, трябва да осигурим терен от Първа лига." 

"Можеше на много места да се играе, но се видя, че някъде видяха, че могат да ни вземат повече пари от наем, след като вече сме прекарани. И Националния стадион, и Ловеч ни искаха много високи наеми", сподели още Мадански и разкри какво е състоянието на стадион "Огоста"в  града и кога ще може да се играе на него. 

"Ако бяхме домакини, щяхме да имаме повече публика. Но и ние като клуб си имаме вина, че вече две години играем извън Монтана. Всички имаме вина. Стадионът е готов, но има гаранционни срокове и ако влезем по-рано и го повредим, губим гаранцията Вярвам, че с Ботев Враца ще играем на него", завърши Мадански.