ЦСКА 1948 измъкна драматично равенство 2:2 срещу Монтана в дербито на 19-ия кръг на Втора лига и остава в битката за местата, даващи право на плейофи за влизане в елита. Мариян Огнянов изравни 20 секунди след изтичането на редовното време за 2:2, след като засече центриране на Спас Георгиев.

След този резултат Монтана остава на 2-о място, като вече има 43 точки, но изостава на 9 от лидера Царско село. Арда (Кърджали) е на 3-о място с 35, а армейците са 4-и с 33.

Отборът на ЦСКА 1948 започна по-добре мача и логично откри резултата с гол на Андон Гущеров, който реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Владимир Айтов. Веднага след гола гостите от София можеха да удвоят преднината си, но Денислав Александров стреля неточно от 3 метра. Централният защитник на домакините обаче се реваншира в 38-ата минута, изравнявайки резултата на 1:1, след като засече подаване на Тони Тасев.

В 62-ата минута Тасев наказа грешка на вратаря Емил Михайлов, който не успя да изчисти топката и я бутна в празната врата за 2:1. Драмата настъпи в 5-ата минута на добавеното време, когато Спас Георгиев проби и центрира, а цялата защита на Монтана не успя да спре подаването. На задната греда Огнянов без проблеми я прати под гредата.