Новият наставник на Монтана Стефан Генов заяви, че въпреки загубата с 0:1 от Царско село остава оптимист за това, че тимът ще се класира за баражите, които биха му дали шанс да гони промоция в Първа лига.

Дебютът на Генов като наставник на монтанчани не беше успешен, а загубата увеличи пропастта между първия и втория във Втора лига до 15 точки.

„Загубихме, защото не си вкарахме положенията. Това, че дебютът ми е бил със загуба, не е важно. Аз съм тук, за да печели отборът точки. Това, което показахме, особено през първото полувреме, имахме доста ситуации, при които с повече концентрация можеше да реализираме. През второто полувреме не толкова свалихме оборотите, колкото играта се накъсваше от нашия противник”, коментира Генов.

„През второто полувреме създадохме две чисти положения, но като не можеш да реализираш, можеш да се сърдиш само на себе си. Липса на концентрация имаше и малко повече агресия беше нужна при атаката на последния пас. Това ни лиши да вземем нещо.”

„Днес играха първия срещу втория и оправдахме интереса към тая среща. Оттук нататък трябва да работим и да възстановим контузените играчи, тъй като имаме много къса резервна скамейка. Предстоят множество тежки битки. За нас всеки мач е финал. Просто трябва да мислим играчите да са в добро физическо и здравословно състояние. Това е главният проблем.”

„Дори не на 100 процента, Тони Тасев беше готов. Оказа влияние и стигна до голова ситуация. Все пак и младите футболисти, на които разчитаме, единият се представи много добре, а другият – задоволително. Трябва им повече самочувствие и да се развиват.”

„Целта е ясна. Ние участваме на баражи и ще си я преследваме. Тези, които ни гонят в първенството, не ни интересуват. Гледаме при нас нещата да бъдат наред. Излизаме, за да побеждаваме във всеки един мач. Понякога се получава, понякога – не, както се случи днес.”

„Отборът на Монтана е добре подготвен, но всеки треньор има собствено виждане. Има много неща, които искам да променя, но това ще се случи постепенно. Надявам се за плейофите и баражите да покажем това, което аз искам. Аз съм оптимист за класирането на Монтана, затова и почнах работа тук”, завърши Генов