Стражът на Монтана Ивайло Василев призна, че в отбора е настъпило известно облекчение след успеха с 2:0 над Нефтохимик в 7-ия кръг на Първа професионална лига. Вратарят, който взе наградата ни за Играч на мача, изрази надежда, че тимът ще затвърди резултата в предстоящите си две гостувания - срещу Ботев Гълъбово за Купата на България и срещу Пирин в първенството.

"Доволни сме, доста изстрадана победа. Целият отбор желаеше този успех. Беше доста трудно, бяхме влезли в много негативна серия. Събраха се много загуби, особено последния мач с Верея беше доста тежко. Играхме доста добре тогава, но получихме доста нелепи голове. Загубихме с 0:3 при положение, че можеше да го вземем този мач", каза Василев пред DIEMA SPORT 2.

"Говорихме си с момчетата, че трябва да се вдигнем, трябва да покажем малко мъжество, да стъпим по-здраво. Ние знаем, че сме добър отбор, може би ни липсваше малко увереност. Надявам се с тази победа днес да заиграем още по-силно."

"Продължаваме да работим още по-здраво дори. Имаме цяла седмица пътувания – мач с Ботев Гълъбово там, после с Пирин Благоевград. Трябва да затвърдим победата с доста добра игра в Благоевград. Миналата година ни беше пряк конкурент за оставане в А група. Знаем много добре как играят там. Ще направим всичко възможно да вземем трите точки."

"С Христо Иванов се конкурираме и тренираме двамата здраво. Това е плюс и за него, и за мен."

"Треньорът се старае много, опитва се да ни учи. Показва ни къде са грешките ни. Тази победа е за него, защото и издържа и той, човекът. Не му беше лесно", завърши Василев.