Монтана загуби с 1:3 от унгарския Пакши в контролна футболна среща в Турция.

Това беше второ поражение за възпитаниците на Атанас Джамбазки на лагера в Анталия, след като в петък тимът стартира проверките с 0:1 срещу Окжетпес (Казахстан). Джамбазки трябваше да направи принудителна смяна малко преди началото на двубоя, след като вратарят Корин Бруукс получи травма на загрявката и вместо него в титулярния състав започна Евгени Александров.

Унгарците откриха резултата с попадение на Тамаш Колтай в 27-ата минута от дузпа, отсъдена след спорно нарушение на Александров в наказателното поле. Стражът получи лека контузия в ситуацията, но доигра срещата. В 30-ата минута Брадли Меледже от Монтана получи директен червен картон за удар без топка, но беше заменен от Сергей Георгиев и двата отбора завършиха двубоя с пълни състави. Рихард Йелена направи 2:0 в 47-ата минута с добавка отблизо, а сръбското крило Небойша Иванчевич, който е на проби в Монтана, намали в 70-ата минута с изстрел от наказателното поле.

Резервата Жолт Гевай оформи успеха на Пакши след разбъркване в наказателното поле на българите. Следващата контрола на Монтана в Турция е на 27 януари срещу шампиона на Туркменистан Алтънасър.

Със съдействието на "Евима футбол" - Стефан Дамянов, специален пратеник на GONG.BG в Алания