Монтана затъва все повече на дъното на Първа лига. Момчетата на Атанас Джамбазки записаха третата си поредна загуба тази пролет, след като преклониха глави и пред Пирин в символичното си домакинство в Ловеч. 

Монтанци бяха повели с гол на Даниел Генов преди почивката, но след нея допуснаха пълен обрат. Първо Даниел Младенов изравни в 61-та минута, а в самия край ветеранът Иван Цветков сътвори обрата с първото си попадение след завръщането в професионалния футбол.

Монтана започна по-активно в самото начало и имаше няколко възможности да открие резултата, но без успех. Най-чистата от тях пропиля Стивън Петков в 10-та минута, когато беше оставен сам срещу вратаря след прострелно центриране на Даниел Генов, но ударът му попадна в тялото на Благой Макенджиев. 

Юношата на Левски обаче се реабилитира за този пропуск четири минути по-късно. Тогава той пусна с петичка към връхлитащия Генов и бившият играч на "орлетата" след един финт успя да насочи топката в противоположния ъгъл на стража и резултатът беше открит. 

След този момент благоевградчани взеха инициативата, но играха твърде слабо в предни позиции. И все пак имаха възможност да изравнят малко след попадението на Монтана. Тогава капитанът Юлиан Попев получи топката на около 20 метра от вратата и стреля мощно, но щеше да счупи напречната греда. 

Пиринци продължиха да атакуват, но твърде слабо и предсказуемо. Домакините бяха разучили предвидимата игра на Милен Радуканов и рядко допускаха шансове пред Евгени Александров. Когато ги имаше, те бяха от статични положения, а защитата се справяше. 

Румен Сандев, Дани Младенов и Тони Тасев си пробваха късмета, но не бяха точни. А в 32-та минута гол на Стивън Петков за Монтана беше отменен и с право, тъй като нападателят беше поне 3 метра в засада. 

В 38-та минута отново Петков имаше шанс да се разпише, но не можа да засече успоредно на голлинията центриране, което беше сътворено отново от Генов, а на него не му стигнаха сантиметри, за да прониже мрежата. Така почивката дойде при гол аванс за Монтана. 

След подновяването на играта благоевградчани отново тръгнаха по-активно напред, но пак нямаха особена идея как да преодолеят Макенджиев. Най-чистият шанс в началните минути на частта се откри пред Станислав Костов, но топката след удара му с глава след изпълнение на корнер кацна на горната греда и излезе в аут. 

Но постоянството на "орлетата" най-после даде резултат в 61-та минута. Тогава Станислав Костов проби по левия фланг и точно от аутлинията свърна топката към наказателното поле за връхлитащия Даниел Младенов. От въздуха бившият играч на Левски прониза мрежата за 1:1. 

След този гол се видя, че монтанци вече свършват въздуха, а това разкри повече възможности за атака пред гостите. Но чистите положения липсваха, въпреки че на терена се появи маестрото Иван Цветков, който раздвижи идеите на тима си в предни позиции. 

В тези минути положенията намаляха драстично, а домакините вече не смееха да излизат толкова смело напред. Срещата се превърна в здрава битка за всяка педя терен и топката предимно се блъскаше и риташе далеч от опасната зона. 

Но логичното обаче се случи, с оглед на приключилите физически сили на монтанци. В 86-та минута при поредната атака на Пирин топката беше центрирана към Станислав Костов, той с глава я свали към Иван Цветков и ветеранът с мощен шут прониза Евгени Александров за 2:1. 

Това беше всичко в този мач и Пирин взе изключително важните три точки, а Монтана остана на дъното със скромния актив от 9 точки и положението на момчетата на Атанас Джамбазки изглежда безнадеждно. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Монтана: Евгени Александров, Блажо Игуманович, Иван Михов, Диарасуба Бамба, Марко Яколич, Костадин Дяков, Даниел Гаджев, Джордже Ивеля, Андреас Васев, Стивън Петков, Даниел Генов

Резерви: Корин Брокс Миид, Юлиян Чапаев, Бирахим Сар, Антони Иванов, Сергей Георгиев, Атанас Илиев, Небойша Иванчевич;

Пирин: Благой Макенджиев, Кристиян Кощрна, Юлиан Попев, Стилиян Николов, Румен Сандев, Антон Костадинов, Орлин Старокин, Тони Тасев, Даниел Младенов, Аймен Суда, Станислав Костов;

Резерви: Красимир Костов, Александър Башлиев, Тодор Траянов, Кирил Грозданов, Костадин Ничев, Димитър Благов, Иван Цветков.