Футболистът на Монтана Стивън Петков заяви след победата над Ботев с 3:1, че за нападателя е важно от половин положение да вкара два гола. Петков, който бе избран за Играч на мача, реализира две попадения за успеха.

„Благодаря за наградата. Двата гола ги посвещавам на моята майка, която е далеч от мен, и на моя брат. Аз съм тук, за да помагам. Това, че отборът се намира на последно място в таблицата, ние искаме да направим така, че да се изкачим нагоре“, започна Петков.

„Хубав мач. Стояхме добре. Много се радвам, че спечелихме. Важни са трите точки, защото сме в края на класирането. Въпреки изразителния резултат бе трудно. Ботев имаше положения, които обаче не успя да реализира с изключение на Жоао Паул“, добави Петков.

„За един нападател това е важно от половин положение да вкараш два гола. Има много футболисти, които могат да играят футбол. Всеки мач нещо не ни достига. След втория гол се успокоихме, Когато си подаваме топката, и отправим това,което се иска от нас, нещата се получават. Моята работа е да вкарвам“.

„Бих казал, че още преди мача всички се бяхме нахъсали да вземем този мач. Успяхме“, продължи Петков.

„Предстои пауза. Мачът с Левски ще е по-специален за мен, стига да съм жив и здрав. Имаме малко почивка и след това почваме да се готвим. Дай Боже да вземем, каквото може. И...мач като мач. Хубаво е, че домакинстваме с отбора на Левски. Слушаме какво ни се казва и изпълняваме“

„ Благодаря на момчетата, ако не бяха те, нямаше да вкарам днес“, завърши Петков.