Верея победи Монтана с 1:0 в двубой от 29-ия кръг на Първа лига във втората осмица, след попадение на Бенгюзов в 47-ата минута на срещата.

През първото полувреме двата тима предложиха много борба по терена, а въпреки усилияна на футболистите да реализират голове в съперниковите врати това така и не се случи.

Домакините поискаха дузпа в 35-ата минута за нарушение на Сергей Георгиев срещу Бандаловски след изпълнение на корнер, но съдията Железов не намери основание да я отсъди.

В 38-ата минута Петър Атанасов центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Верея, но вратарят Колев излезе добре и улови кълбото.

Петър Атанасов от Монтана пропусна най-чистото положение в мача, след като от чиста позиция прати топката над вратата.

Във втората минута на второто полувреме домакините откриха резултата чрез Венцислав Бенгюзов, който беше на точното място и прониза вратата на Брокс за 1:0.

В 71-ата минута вратарят на Монтана Корин Брокс спаси отбора си от ново попадение, след като отчая Педро Еуженио и Георги Андонов. 

Малко по-късно Бенгюзов се сблъска с Антони Иванов, след което си глътна езика и се наложи да получи лекарска помощ, а футболистът на Верея трябваше да напусне терена.

В последните минути двата тима си размениха по един опасен удар чрез Керкар и Стивън Петков, но нови попадения не паднаха.

Така Верея заема второто място в своята група А на втората осмица с актив от 36 точки, изпреварвайки Славия. Монтана е четвърти с 12.

Съставите на двата тима:

Верея: Колев, Инкоом, Бандаловски, Зафиров, Илиев, Елиаш, Бенгюзов, Ангелов, Цветанов, Еуженио, Андонов

Монтана: Брокс, Вилафане, Михов, Бамба, Васев, Дяков, Иванов, Георгиев, Генов, Сене, Атанасов

Съдия: Валентин Железов