Старши треньорът на Монтана Ферарио Спасов определи двубоя с Царско село, спечелен с 2:0, като най-добрият за неговия тим от началото на сезона.

На въпрос как тимът му стигна до победата, Спасов отговори: "Мисля, че, с една добра и агресивна игра. Това е най-добрият ни мач от началото на първенството."

"Днес момчетата наистина си заслужиха похвалите, с начина на игра, с настроението, с правилните действия. Фактът, че съперникът не бе губил точки досега, предполагаше по-голямо спокойствие при тях. Това, което ме удовлетворява е, че момчетата изиграха един агресивен мач, знаехме във всеки момент как да реагираме. Без никакъв коментар победата ни не подлежи на никакво съмнение." 

"Труден мач, въпреки че стигнахме лесно до победата, имаше своя заряд. Направихме домакинска победа, серията с тежки мачове продължава, затова се радвам, че този мач може да даде импулс на момчетата."

"Миналата година една точка не ни стигна да стигнем до баражите, сега спечелихме 4 като гости, дано някоя от тях да бъде в повече когато стигнем до края на първенството. Създаваме положения и като гости, просто ни липсва кой да натисне спусъка. Тук сме по-спокойни пред гола. Не съм недоволен от момчетата, но трябва да побеждаваме и като гости."