Днес се изиграха част от мачовете от 28-ия кръг на Втора лига.

Монтана победи като гост Ботев Гълъбово с 2:0 и се приближи на само точка от третия в класирането тим на Локомотив София, заемайки четвъртото място с актив от 53 точки.

Поморие също постигна изключително важна победа в битката си за оставане в групата.

Възпитаниците на старши треньора Веселин Бранимиров взеха морското дерби с Несебър като победиха с 3:1.

Символичните домакини от Поморие решиха всичко в своя полза още до почивката, когато резултатът бе 3:0. 

В 10-ата минута Слави Шопов центрира отдясно ,а Дженг Зиксянг с глава прати топката в собствената си мрежа. Девет минути по-късно Божинов изведе чудесно Ахмедов,който остана сам срещу вратаря и удвои аванса на поморийци. Отново той в 34-ата минута се пребори в наказателното поле с Нуретин Пюскюлю и без проблеми оформи класиката в резултата.

През втората част съперниците създадоха по няколко интересни ситуации, но гол падна 5 минути преди края на мача. След центриране в наказателното поле Трайо Грозев с глава оформи крайното 3:1 за Поморие. След този успех Поморие е на 9-ото място с актив от 37 точки.

Локомотив Горна Оряховица победи вече изпадналия в Трета лига Нефтохимик с 3:1 и е на 10-ото място с актив от 36 точки. 

Първата част завърши при резултат 1:0 за домакините. "Шейховете" имаха възможност да поведат чрез Кристиян Парашкевов, но той се забави да стреля в наказателното поле и пропусна. В 41-ата минута Локомотив откри резултата чрез Георги Чулаков.

В началото на втората част „шейховете“ успяха да изравнят. Вратарят на Горна Оряховица изби удар от фаул на Цветан Филипов, но Цветан Чахов с добавка се разписа за 1:1. 

В 51-ата минута домакините отново поведоха. Антоний Балъков засече центрирана топка отляво и отбеляза за 2:1. В 79-та минута, след центриране от корнер отново Антоний Балъков бе точен за Локомотив. Той бе най-съобразителен в наказателното поле и стреля с глава, оформяйки крайното 3:1 за Горна Оряховица.

Литекс също записа успех у дома и разгроми Черноморец Балчик с 4:0 и е на 11-ото място с 36 точки.

В друг мач от кръга Созопол почти дръпна към себе си към изпадането тима на Марица, като го победи с 2:0. Головете реализираха Кирил Грозданов в 44-ата минута и Кристиян Пешов в 61-ата минута.

В 38-ата минута гостите от Пловдив останаха с човек по-малко, след като Венцислав Гюзелев получи директен червен картон.

Така Созопол е на 15-ото място с 21 точки, а пловдивчани са на 14-ото място с 30 точки.