Отборите на Монтана и ЦСКА 1948 не успяха да излъчат победител в дербито от 19-ия кръг на Втора лига. Двубоят на стадион „Огоста” приключи при резултат 2:2, а изравнителния гол за „червените” дойде в 4-ата минута на даденото от съдията продължение.

Така тимът на Монтана остана единствения непобедим тим професионалните дивизии на българския футбол. Първи гол с фланелката на ЦСКА 1948 пък записа Мариян Огнянов, който донесе точката за гостите в последния възможен момент.

ЦСКА 1948 поведе в резултата още в 15-ата минута, след като Андон Гущеров бе точен от бялата точка. Дузпата бе отсъдена за нарушение именно срещу Гущеров, но телевизионните повторения показаха, че наказателният удар е доста пресилен.

Осем минути преди почивката домакините се върнаха в мача, след като Владимир Айтов се възползва от неразбирателство в отбраната на ЦСКА 1948. Той се разписа след центриране от статично положение.

През втората част Монтана направи обрат след изключителна грешка на вратаря Емил Михайлов. Стражът на ЦСКА 1948 получи топката в наказателното поле, но вместо да изчисти, реши да финтира Тони Тасев, който му открадна топката и на празна врата реализира.

Драмата дойде в четвъртата минута на продължението, когато в последната атака в мача, Мариян Огнянов реализира от близко разстояние, след като получи прекрасен пас отдясно.

Така Монтана остава на втората позиция във временното класиране с актив от 43 точки, девет по-малко от лидера Царско село. Трети е тимът на Арда Кърджали с 35 точки, а ЦСКА 1948 е четвърти на две точки от зоната на баражите.