„Така се получи, че в един момент, че ние създадохме достатъчно положения, но можехме да не спечелим нищо от тази среща. Показахме характер и непримиримост и затова стигнахме до изравняването. Нервен, биткаджийски мач“, заяви старши треньорът на Монтана Ферарио Спасов след равенството 1:1 с Царско село в 26-ия кръг на Втора лига.

„И двата тима търсеха трите точки. На нас тази точка нищо не ни носи. Мисля, че в по-голяма част от мача момчетата се представиха добре. Противникът също показа качества, но бяха лесноразгадаеми. Като цяло съм доволен от желанието на момчетата и това, което правим през този сезон“, коментира още Ферарио Спасов и продължи:

„Липсваха ни 10 сантиметра по-надолу да дойдат тези удари, когато ударихме греди. Трябва да вкараш в такива дербита, да накараш противника да реагира. Така или иначе головете не влязоха, противникът поведе и направи всичко възможно да задържи този резултат. Те са заслужиха тази точка. На нас ни остава да се борим така, както го правим през целия сезон.“

„Съперникът също притежава качества и излезе мотивиран да промени нещата от първото полувреме. Ние сбъркахме доста пасове в средата на терена. От статично положение ни вкараха пореден гол“, каза Спасов и добави:

„В доста мачове добре стоим, но ето един корнер обърна мача в съвсем друга насока. Може и да е липса на концентрация. Получават се резултати, които не са в наша полза. Въобще не искам да ги коментирам. Всеки има право да търси своето място под слънцето. За нас става трудно, но ще се борим докрай. Променят се след два-три дни губят мачове, после явно добре тренират и печелят убедително мачове. На никой не искам да гледам в канчето и какво прави.“