Капитанът на втородивизионния Миньор Перник Андреас Васев заяви, че единствено победата в предстоящото гостуване от първенството на Монтана е от значение.

"Жълто-черните" заемат третото място в класирането на Втора лига и са в позиция за бараж за място в елита.

 "Усещам положителната емоция във всички мои съотборници. Знаем, че ще се изправим срещу добър отбор, който разполага с класни състезатели, но ще направим всичко възможно да използваме слабостите им и да победим. Ще излезем на терена единствено с мисълта за победа”, заяви Васев за официалния сайт  на клуба.

"Отлично осъзнаваме, че сме в много добра позиция да атакуваме промоция в елита, но това единствено повдига емоцията в отбора. В момента не гледаме класирането и не правим сметки. Във всеки мач ние излизаме с единствената идея да защитим по най-добрия начин името на клуба. Играем за честта на Перник. Точките ще броим в края",  допълни тя.

"Вярвам, че и в Монтана, както е при всяко гостуване, ще усетим подкрепата на нашите фенове. Убеден съм, че те ще бъдат на трибуните и както много често се случва, когато играем извън Перник, те ни карат да се чувстваме като у дома си", каза още той.