Юношата на Монтана Петър Атанасов попадна в групата за гостуването на Спортист в неделя. 18-годишният полузащитник имаше проблеми с бъбреците, които не му позволиха да играе и той пропусна последните три мача на отбора си. Състоянието му вече е добро и старши треньорът Николай Митов го включи сред 18-те. Отборът ще нощува в столичен хотел и от там утре тръгва за Своге.

 

Двубоят в Града на шоколада пропускат Борислав Дамянов, Ивелин Георгиев и Ливан Обисса. Тримата имат различни здравословни проблеми, като Георгиев и Обисса се очаква да са на линия след паузата в първенството. Халфът Франк Ландри пък отново ще играе със специална маска на лицето. Той я сложи при домакинството на ЦСКА 1948 II в предишния кръг. 23-годишният футболист получи тежка контузия - двойна фрактура на носа и счупена скула при победата с 1:0 над Литекс в Ловеч в IV кръг.

Групата на Монтана за мача със Спортист (Своге):

вратари
: Васил Симеонов, Алексей Андреев; 

защитници: Димитър Буров, Богдан Костов, Никола Борисов, Костадин Илиев, Денис Динев; 

полузащитници и нападатели: Стефан Каменов, Антон Тунгаров, Симеон Чатов, Александър Тодоров, Емил Янчев, Франк Ландри, Петър Атанасов, Владислав Цеков, Филип Ежике, Кевин Беманга, Ивайло Тодоров. старши треньор: Николай Митов.