Отборът на Монтана постигна седма победа във Втора лига, побеждавайки Литекс с 2:1 като домакин в среща от 13-ия кръг.

Монтана остава без поражение, като заема втората позиция с 27 точки, на 4 от лидера Царско село, който е с 31, но и мач по-малко.

Литекс остава на шесто място в подреждането с 18 точки в актива си.

Гостите поведоха чрез Георги Иванов в 19-ата минута, а за Монтана се резпасиха Тони Тасев в 66-ата и Атанас Илиев в 71-ата минута.

Първата по-опасна атака бе на сметката на Монтана в 9-ата минута, когато Николай Цветков отправи удар от движение. Гостите от Литекс обаче успяха да открият резултата в 19-ата минута. Илиян Капитанов центрира в наказателното поле и с глава Георги Иванов засече във вратата на Монтана за 1:0 в полза на ловчанлии.

Литекс организира нова опасна атака в 27-ата минута, когато засада спаси домакините.

Монтана застраши вратата на съперника си в 30-ата минута, но без да се стигне до попадение, а в самия край на полувремето Ивайло Георгиев предотврати втори гол във вратата си.

След почивката домакините започнаха по-активно и в 51-ата минута Сергей Георгиев не сполучи при удара си.  

В 55-ата минута гредата спаси Литекс от изравняване след шут на Николай Цветков. Монтана все пак стигна до равенството в 66-ата минута. Николай Цветков намери отлично Тони Тасев и той не сгреши, за да направи резултата 1:1, вкарвайки петия си гол от началото на сезона.

В 71-ата минута Монтана осъществи пълен обрат. Йордан Йорданов игра с глава след далечно центриране, топката стигна до Атанас Илиев, който бе точен за 2:1 за домакините.

Това бе осмо попадение за Илиев този сезон.