Монтана победи Локомотив София с 3:0 в двубой от втория кръг на Втора лига. Гостите играха полувреме с човек по-малко, след като Иван Калайджийски получи втори жълт картон в 46-ата минута и Локомотив завърши двубоя с 10 души.

През първата част Монтана се оттегли на почивка с гол аванс, след като Атанас Илиев засече с глава центриране на Николай Цветков от пряк свободен удар и не остави шансове на Любенов в 44-ата минута на срещата. В началните минути Монтана на два пъти пропусна от изгодни положения, а за Локомотив Бузукис стреля над гредата в 9-ата минута.

В 36-ата минута бранител на Локо щеше да си отбележи автогол, но Любенов изби в корнер.

През втората част любопитните ситуации пред двете врати не липсваха. В 46-ата минута съдията Румен Христов отсъди дузпа за домакините и вдигна втори жълт картон на Иван Калайджийски от Локомотив за нарушение срещу Атанас Илиев, а Локомотив заигра с 10 души на терена. Нарушението на бранителя на Локомотив беше извън наказателното поле, но съдията на успя да види това и посочи бялата точка. Потърпевшият застана зад топката, но Любенов отрази удара.

Сергей Георгиев удвои преднината на домакините в 54-ата минута на срещата, след като Любенов не успя да отбие една лека топка.

В 66-ата минута Любенов направи дузпа, след като блъсна Илиев в наказателното поле, а от точката на дузпата Тони Тасев направи резултата класически - 3:0.

До края на двубоя Монтана пропусна да вкара нови голове, но Мисяк пропусна да се разпише. 

В крайна сметка Монтана взе категорична победа и вече има 4 точки и заема второто място, а столичани са само с 1 точка и заемат 14-ото място в таблицата.