Монтана победи Янтра Габрово с 2:0 в мач от деветия кръг във Втора лига. Попаденията за домакините бяха през второто полувреме, като първо Владислав Цеков се разписа след корнер, а в края на двубоя Димитър Буров оформи крайния резултат от дузпа. И двата отбора имаха чисти положения пред себе си, но Монтана имаше игрови превес и заслужено се поздрави с победата. След този успех Монтана е вече 3-и в класирането на Втора лига с актив от 18 точки, докато Янтра Габрово остава на 5-а позиция с 16 пункта на сметката си.

Още в първата минута Ливан Обисса от Монтана бе забравен в наказателното поле, като веднага отправи удар, но Християн Василев блесна с добро спасяване. В 20-а минута Филип Ежике бе изведен по чудесен начин и остана очи в очи с вратаря, но не успя да премине покрай него и възможността бе пропилята.

Даниел Младенов от Янтра в 30-а минута имаше шанс да открие резултата, като бе сам срещу Симеонов, но се забави прекалено много и това позволи на стража да скъси ъгъла и да ограничи пространството, като последва само корнер за гостите от Габрово. Малко след това Петър Казаков видя свободното пространство и опита удар от границата на наказателното поле, който затрудни стража на Монтана, но вратарят успя да се справи.

В 52-рата минута защитата на Янтра увисна и позволи на Стефан Каменов да нанесе удар с глава. Опитът му не доведе до резултат, защото топката премина покрай вратата. Три минути по-късно отново Каменов създаде положение за домакините. Той стреля с десния си крак.

Три минути по-късно отново Каменов създаде положение за домакините. Той стреля с десния си крак и принуди Християн Василев да се намесва. Вратарят на Янтра реагира добре и изби в корнер. От последвалия ъглов удар Монтана поведе в резултата. Владислав Цеков изпревари всички в наказателното поле и прати топката във вратата на габровския тим. 

В 82-рата минута Монтана удвои своята преднина с гол от дузпа, отсъдена за нарушение на Атанатос срещу Владислав Цеков в наказателното поле. Бранителят закъсня с опита си за шпагат и главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Димитър Буров, който преодоля Християн Василев.

Стартови състави:

Монтана: 30. Васил Симеонов, 15. Богдан Костов, 18. Костадин Илиев, 4. Никола Борисов, 14. Димитър Буров, 23. Антон Тунгаров, 20. Кевин Беманга, 16. Ливан Обисса, 6. Франк Есума, 9. Филип Ежике, 10. Александър Тодоров

Треньор: Николай Митов

Янтра: 1. Християн Василев, 71. Тони Иванов, 6. Петър Казаков, 5. Цветелин Радев, 21. Божидар Томовски, 18. Валентин Цветанов, 24. Даниел Гаджев, 11. Даниел Младенов, 7. Емил Колев, 19. Ивайло Михайлов, 20. Иван-Йоанис Атанатос

Треньор: Велислав Вуцов