Монтана започна зимна подготовка с 22 футболисти, от които четирима нови - Юлиян Весков, Илия Русинов, Стивън Кирилов и Александър Аспарухов. В тази група са и юношите Антъни Иванов, Петър Атанасов и Ивайло Тодоров, като последните двама през есента записаха общо 21 мача за мъжкия тим. Още петима играчи са на проби, като за тях ще се решава дали остават в следващите дни.

 

До 27 януари отборът ще се готви на клубната си база, а на 29-и заминава на десетдневен лагер в Алания. Пет контролни срещи ще изиграят монтанци до подноявяването на първенството във Втора лига. Първата е на 19 януари с Ботев (Враца), втората на 27-ми с ЦСКА 1948. Останалите три проверки ще бъдат в турския курорт, като съперниците за тях са в процес на уточняване.

"Пожелавам ви да сте здрави и да се подготвите добре. С новите попълнения отборът става по-силен и може да атакува местата даващи право на промиция за Първа лига, но не на всяка цена", заяви кметът на Монтана Златко Живков, който по традиция влезе в съблекалнята преди първата тренировка, за да поздрави футболистите и треньорския щаб.

Ето кои започнаха подготовка:

Вратари: Васил Симеонов, Юлиян Весков (Дунав Лом);

Защитници: Димитър Буров, Никола Борисов, Костадин Илиев, Богдан Костов, Симеон Чатов, Денис Динев, Антъни Иванов (ДЮШ); 

Полузащитници и нападатели: Стефан Каменов, Александър Тодоров, Антон Тунгаров, Емил Янчев, Франк Ландри, Илия Русинов (ЦСКА 1948 II), Стивън Кирилов (Струмска слава), Петър Атанасов (ДЮШ), Владислав Цеков, Филип Ежике, Кевин Беманга, Александър Аспарухов (Струмска слава), Ивайло Тодоров (ДЮШ).