В мач от петия кръг на Втора Лига, Монтана надви ФК Ловеч с 1:0 благодарение на гол на Филип Ежике в 12-та минута. Домакините започнаха добре и откриха резултата след отлично изпълнена комбинация.

През второто полувреме, Ловеч се опита да отговори, но не успя да се възползва от няколкото си шанса, включително удар на Виктор Василев, спасен от вратаря на Монтана, Васил Ивайлов Симеонов.

Срещата започна с домакински натиск, играчите на Монтана тръгнаха в атака още от първата минута в търсене на първи гол в мача.

Кингсли Бучи от ФК Ловеч направи пробив в наказателното поле, след като бе изведен с отличен пас. Нападателят се опита да отправи удар към вратата, но защитникът на съперника успя да блокира топката. След блокажа, съдията отсъди аут, въпреки видимото недоволство на Бучи, който настояваше за корнер.

Монтана веднага отговори на събитията на терена чрез Ежике, който опита удар с глава след центриране. Макар и да беше добре позициониран, топката премина встрани от вратата, но отчитаме първия удар към една от двете врати в мача.

ГООООЛ! 1:0 за Монтана в 12 минута! Впечатляваща комбинация, която доведе до първия гол в срещата. Играчите на Монтана демонстрираха отлична координация, а Филип Ежике бе изведен сам срещу вратаря след прекрасно подаване. Ежике не се поколеба и с удар по земя прати топката в мрежата, откривайки резултата с точен и ефективен завършващ удар.

Футболистите на Ловеч подобриха играта си започнаха да създават напрежение в защитата на Монтана. Въпреки усилията на ФК Ловеч, защитниците на Монтана се справиха успешно с опитите на съперника и запазиха предимството си. Още повече, Монтана не само че се защитаваше добре, но и успя да организира ефективни контраатаки, които създадоха допълнителни заплахи за вратата на ФК Ловеч.

Ловчанлий получиха възможност да се върнат в мача с пряк свободен удар от границата на наказателното поле. Ударът на Евгени Игантов изглеждаше обещаващ, но топката рикушира в стената на Монтана и излезе в корнер.

Играта постепенно се изравни и битката между двата отбора с пренесе в центъра на терена.

Първият жълт картон в мача бе показан на Тихомир Димитров от ФК Ловеч, който влезе грубо в краката на Илия Русинов от Монтана. Съдията спря играта и  не се колеба да извади жълтия картон.

Петър Кепов от ФК Ловеч също бе наказан с жълт картон след нарушаване на правилата. Той задържа Петър Атанасов от Монтана, спирайки обещаваща атака на съперника.

Първото полувреме завърши с резултат 1:0 в полза на Монтана, благодарение на гола на Филип Ежике.

Второто полувреме стартира с множество единоборства в централната част на терена. Играта се концентрира в средата на полето, без значителни опасности пред двете врати. И двата отбора се опитват да наложат контрол върху играта, но липсата на креативни действия и успешни атаки засега не позволява на нито един отбор да създаде реална заплаха за вратарите.

Виктор Василев от ФК Ловеч също бе санкциониран с жълт картон след грубо влизане. 

ФК Ловеч получи страхотен шанс да се върне в мача, кото Юсеин Касов бе намерен в наказателното поле. Въпреки добра позиция, Касов се засуети и не успя да отправи удар към вратата.

В 64-та минута, Монтана можеше да увеличи аванса си. След центриране от фланга, Никола Борисов отправи удар с глава, който премина на сантиметри от горната греда на вратата на ФК Ловеч.

Иван Иванов от ФК Ловеч получи жълт картон след грубо нарушение срещу Петър Атанасов от Монтана. Фаулът беше очевиден и съдията не се колеба да предупреди играча.

Владислав Цеков от Монтана получи първия жълт картон за отбора след грубо нарушение срещу Иван Иванов от ФК Ловеч.

В 81-та минута на мача, Кингсли Бучи от ФК Ловеч извърши нарушение, междувременно, Борислав Вакадинов от Монтана получи схващане и се наложи да получи медицинска помощ. 

В последните минути на мача, ФК Ловеч получи отлична възможност да изравни резултата. Виктор Василев отправи мощен удар от много малък ъгъл към вратата на Монтана. Въпреки точността на удара, вратарят на Монтана, Васил Ивайлов Симеонов, демонстрира страхотен рефлекс и успя да предотврати гола с блестящо спасяване.

4 минути добавено време, което ФК Ловеч да се опита да спечели поне точка от този мач.

МОНТАНА 1:0 ФК ЛОВЕЧ

Ето и съставите на двата отбора:

Монтана 

30 Васил Симеонов (капитан), 20 Борислав Вакадинов, 14 Виктор Добрев, 23 Антон Тунгаров, 18 Костадин Илиев, 24 Уилфред Коуакоу, 4 Никола Борисов, 8 Петър Атанасов, 9 Филип Ежике, 10 Александър Тодоров, 13 Илия Русинов
Резерви: 12 Юлиян Весков, 19 Владислав Цеков, 17 Галин Минков, 16 Даниел Кабанелас, 6 Денис Динев, 15 Кристиан Тасков, 7 Радослав Славчев
Главен треньор: Танчо Калпаков

ФК Ловеч

12 Ивайло Неделчев, 18 Петър Кепов, 24 Тихомир Димитров, 33 Галин Ташев, 5 Наско Янков, 16 Иван Иванов (капитан), 10 Виктор Василев, 14 Йоан Лозанов, 11 Кристиан Белмустаков, 8 Евгени Игнатов, 17 Кингсли Бучи
Резерви: 99 Денислав Жеков, 6 Браян Стефков, 70 Слав Петков, 9 Георги Димитров, 21 Симеон Иванов, 26 Кристиян Вълков, 19 Васил Нанков, 7 Юсеин Касов, 71 Мартин Банев
Главен треньор: Живко Желев